Provincie Utrecht

Home > Actueel > Persberichten > Reconstructie Laan 1914-N227 in Amersfoort en Leusden

Reconstructie Laan 1914-N227 in Amersfoort en Leusden

19-9-2006 -

Hinder voor het verkeer tussen 25 september en 10 november

Op maandag 25 september start de provincie Utrecht met wegwerkzaamheden aan de twee kruispunten van de N227 met de noordelijke afrit Rondweg Zuid en de Laan 1914-Dodeweg in Amersfoort en Leusden. Ook het wegvak tussen beide kruispunten wordt aangepakt. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren vinden tussen 25 september en 10 november ingrijpende afsluitingen en omleidingen plaats in de avond en de nacht.

Inhoud reconstructieplan

De reconstructie is nodig voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van de kruisingen en het verbeteren van de doorstroming. De reconstructie omvat de volgende onderdelen:

· Kruispunt N227/Laan 1914/Dodeweg:
1. aanbrengen van een extra (tweede) rechtsafstrook op Laan 1914;
2. vervangen verkeerslichten en aanpassen verkeerslichtenregeling;
3. aanbrengen van een kruispuntplateau;
4. twee (doorgaande) rijstroken maken vanaf kruispunt N227/Laan 1914/Dodeweg in de richting van de noordelijke toerit van de A28.

· Kruispunt N227/noordelijk afrit Rondweg Zuid: 1. aanbrengen van een extra (tweede) linksafstrook op de noordelijke afrit;
2. vervangen verkeerslichten en aanpassen verkeerslichtenregeling; 3. aanbrengen van een kruispuntplateau.

· Wegvak N227 tussen beide kruispunten:
1. aanbrengen van een extra (tweede) rijstrook (westzijde) inclusief verplaatsen westelijke fietspad;
2. aanpassen van het viaduct waardoor er ruimte komt voor de aanleg van een extra rijstrook.

Werkzaamheden
Het werk zal in twee fasen worden uitgevoerd:

25 september-6 oktober:
In deze periode wordt gewerkt op en rond het zuidelijke kruispunt van de N227/Laan 1914/Dodeweg. Behalve de aanpassingen op en rond de weg zal ook het asfalt worden vernieuwd.

6 oktober-10 november:
In deze periode wordt gewerkt op en rond het noordelijk kruispunt van de N227/noordelijke afrit Rondweg Zuid. Behalve de aanpassingen op en rond de weg zal ook hier het asfalt worden vernieuwd. Gedurende de hele periode zal er onder het viaduct aan de westzijde worden gewerkt om het verleggen van het fietspad mogelijk te maken.

Verkeershinder en bereikbaarheid
Tussen 25 september en 10 november vinden ingrijpende afsluitingen en omleidingen plaats. De werkzaamheden zullen hoofdzakelijk in de avond en nacht plaatsvinden. Hiervoor is gekozen om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Er wordt gewerkt vanaf 20:00 's avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. Beide kruispunten zijn dan afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met gele borden.
Het restaurant `Oud Leusden' is bereikbaar via de Dodeweg-Oost en de Dodeweg.
Het fietsverkeer aan de westzijde van de Leusderweg zal gedurende de werkzaamheden onder het viaduct worden omgeleid via de oostzijde van de Leusderweg.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over het werk kunt u contact opnemen met de heer ing. Aart van Bree van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 39 67, e-mail: aart.van.bree@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19