Gemeente Den Haag

september 2006
Werk aan de weg in de Binckhorst (19 september)

Vanaf 25 september aanstaande beginnen de werkzaamheden op de kruisingen Maanweg - Regulusweg en Binckhorstlaan- Mercuriusweg en duren ongeveer twee maanden. In het afgelopen voorjaar zijn de kruisingen Binckhorstlaan - Maanweg en Regulusweg -Saturnusstraat aangepakt. De verkeersmaatregelen op de vier kruisigen zijn nodig om het bedrijventerrein De Binckhorst voor zowel automobilisten, fietsers, voetgangers als OV-reizigers beter bereikbaar te maken. Dit gebeurt door ondermeer uitbreiding van wegvakken, de aanleg van busvoorzieningen, verbeteringen voor het fietsverkeer en optimalisatie van de verkeerslichtenregeling.

Kruisingen Maanweg-Regulusweg en Binckhorstlaan-Mercuriusweg Tijdens het werk blijft zoveel mogelijk één rijrichting op beide kruisingen open voor het verkeer. Hierdoor kan filevorming ontstaan. Voor sommige werkzaamheden als het asfalteren van de rijstroken moet de weg helemaal worden afgesloten. Eventuele afsluitingen van de kruispunten vinden buiten de spits en in het weekend plaats. Op en voor de kruispunten geven borden een omleidingsroute aan bij afsluitingen en /of wegversmallingen.

Meer informatie over de verkeersmaatregelen op de Binkhorst en een globale planning van de werkzaamheden zijn te vinden op de website www.denhaag.nl/binckhorst.