Gemeente Heusden



Op maandag 25 september start de provincie Noord-Brabant met het uitvoeren van onderhoud aan de tuibrug over de Bergsche Maas in de provinciale weg N267 nabij Heusden.

Zo'n 20 jaar na de bouw gaat de aannemer, Edilon Contracting, onderhoudswerkzaamheden doen om de brug in een goede staat te houden. De werkzaamheden omvatten onder andere het schoonmaken van de beton en herstellen waar nodig, het vullen van scheuren tussen rijbaan en goot, het herstellen van de leuningen plus bestratingen en werkzaamheden in en aan de pylonen.

Hiervoor zijn verkeersmaatregelen nodig om veilig te kunnen werken. Op de hoofdrijbaan zal dit gebeuren buiten de spitstijden met een rijdende afzetting, c.q. een afzetting met verkeersregelaars of een VRI ter plaatse van de pyloon om de verkeershinder zoveel als mogelijk is te beperken. De fietspaden zullen om beurten worden afgesloten om hier bijvoorbeeld hoog- c.q. laagwerkers op te kunnen stellen. Het fietsverkeer zal dan met borden worden omgeleid. Dit zal in verschillende fasen gedaan worden zodat er enige wisselingen zullen zijn.

De aannemer hoopt de werkzaamheden voor eind oktober te hebben afgerond zodat de brug er dan weer lange tijd tegen kan. Veel is echter afhankelijk van het weer, omdat er ook verfwerk en betonreparatie gedaan moet worden.

Als u nog vragen heeft over de werkzaamheden, of de verkeersmaatregelen, dan kunt u contact opnemen met Michel de Rooij via telefoonnummer 06-18303260. Hij begeleidt het werk namens de provincie.