MINBZ: Minister Van Ardenne bezoekt Flevoland

Ministerie buza
http://www.minbuza.nl

Op maandag 25 september a.s. bezoekt minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne de provincie Flevoland om met burgers, kennisinstellingen, bedrijven, politici en maatschappelijke organisaties te praten over nut en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking. Iedereen in Flevoland die zich betrokken voelt bij de medeburgers in deze wereld en zich wil inzetten voor de Millennium Ontwikkelingsdoelen, een duurzame wereld en maatschappelijk verantwoord ondernemen is op 25 september welkom.

's Middags brengt de minister een bezoek aan het Berechja College op Urk. Op de locatie Nautisch aan de Lange Riet ontmoet de minister scholieren en studenten uit de Noordoostpolder, Urk en Dronten. In verschillende presentaties zullen de leerlingen de minister laten zien hoe zij binnen hun opleiding
bezig zijn met duurzaamheid, eerlijke handel en armoedebestrijding.

Via een op maat gesneden 'ginkiestocht' door Urk gaat de minister naar de Visserijcoöperatie Urk. Tijdens een rondetafelgesprek, onder leiding van gedeputeerde Andries Greiner, zullen provinciale en lokale politici, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met de minister discussieren over hoe zij armoedebestrijding, duurzaamheid en eerlijke handel kunnen verenigen.

Het werkbezoek aan Flevoland wordt afgesloten met een ontmoetingsavond in WTC Alnovum in Almere. Drie Flevolandse organisaties - Kinderhulp Roemenië NOP/ Urk, Stichting SamenWerk Almere en de Interkerkelijke Stichting Ethiopië Eritrea presenteren hun projecten. Minister Van Ardenne zal ingaan op het Nederlandse ontwikkelingsbeleid, waarin hulp, handel en veiligheid met elkaar verbonden zijn. Daarna is er nog ruimschoots tijd voor discussie met het publiek.

Het bezoek aan Flevoland wordt georganiseerd door COS Flevoland, het Centrum voor Internationale Samenwerking, in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.