Persbericht d.d. 19-09-2006:

CREATE YOUR 4MB OF FAME

TMF en STIVORO nodigen kijkers uit om een MPEG-Hero te worden

Vanaf maandag 25 september wordt de 'MPEG-heroes battle' om de twee weken uitgezonden tijdens de liveshow 'Reaction' tussen 16.30 uur en 17.30 uur op TMF. Kijkers krijgen 4MB of fame op de zender als ze een leuk, gek of humoristisch filmpje (MPEG) maken en uploaden op www.mpegheroes.nl. De makers van de beste filmpjes komen in 'Reaction' en worden geïnterviewd door VJ Miljuschka.

De Battle maakt deel uit van de campagne 'Nou weten we het wel, je rookt niet'. Met deze campagne geeft STIVORO een podium aan alle leuke, gekke, avontuurlijke en populaire niet-rokende jongeren. STIVORO is de organisatie voor voorlichting over niet-roken.

Iedere twee weken is er een winnaar te gast in "Reaction" en wordt zijn/haar filmpje gelanceerd op TMF. Vervolgens wordt het winnende spotje twee weken lang op de zender uitgezonden. Op maandag 18 december strijden de zes winnaars in de finale van de "MPEG-Heroes Battle" in Reaction om de titel MPEG-Hero. Daarnaast krijgt de winnaar een rol in de nieuwe speelfilm van Dunya en Desie.

MPEG-heroes battle: vanaf 25 september tijdens Reaction tussen 16.30 en 17.30 uur op TMF om de twee weken: 25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11, 4/12 en op 18/10 de finale.

Kijk voor meer details op www.mpegheroes.nl

Over STIVORO voor een rookvrije toekomst
STIVORO werd in 1974 opgericht door KWF Kankerbestrijding, het Astma Fonds en de Nederlandse Hartstichting. Samen met VWS zijn zij de basisfinanciers. Projecten worden onder andere door VWS en ZonMw gefinancierd. STIVORO is het expertisecentrum voor tabakspreventie. Uitgangspunt in haar beleid is het niet-roken tot norm te stellen. Dit wordt onder meer bereikt door:

* voorlichting gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
* opstellen en uitvoeren van rookpreventieprogramma's;
* ondersteuning bij stoppen;

* samenwerking met andere organisaties (o.a. GGD);
* gevraagd en ongevraagd adviseren van de overheid en andere relevante organisaties op het gebied van volksgezondheid.