Deelgemeente Charlois Rotterdam

Vervanging roltrappen passerels Zuidplein

Maandag 25 september aanstaande plaatst Gemeentewerken Rotterdam nieuwe roltrappen bij twee voetgangersbruggen van het Zuidplein (passerels)

Het gaat om de passerel over de Strevelsweg (bij het Ikazia-ziekenhuis) en de passerel bij het politiebureau aan het Zuidplein.

De afgelopen paar jaar zijn deze roltrappen regelmatig kapot geweest, hetzij door technische mankementen, hetzij door vandalisme. De roltrappen zijn in 1973 geplaatst en zijn nu aan vervanging toe.

De voorbereidende werkzaamheden starten op donderdag 21 september. Dan worden de beplatingen, leuningen en zuilen van de beide roltrappen gedemonteerd

De bestaande roltrappen worden beide op 25 september geheel uit hun betonnen cascos gehaald. Vervolgens worden de nieuwe roltrappen met twee kranen opgehesen en op de plaats gemonteerd. Deze werkzaamheden duren een dag. In de ochtend wordt de roltrap bij het Zuidplein vervangen; s middags die bij Ikazia.

Tijdens de vervanging van de roltrappen zijn in verband met de veiligheid de passerels en de betonnen trappen naast de roltrappen ongeveer vier uur lang niet bereikbaar. Voetgangers worden gedurende die tijd door middel van borden omgeleid.

Ook nadat de roltrappen zijn geplaatst moet er nog het nodige gebeuren om ervoor te zorgen dat zij technisch klaar zijn voor gebruik. Naar verwachting kunnen de roltrappen op 6 oktober weer in gebruik worden genomen.