Gemeente Alkemade


Start verkoop plandeel Sterrenkroos

20-09-2006

Op 25 september gaat het laatste plandeel van het project De Bloemen op het voormalig veilingterrein in Roelofarendsveen in de verkoop. Op 17 juni 2006 zijn de plandelen Oeverzegge en Hoefblad in verkoop gegaan en op 1 juli 2006 de plandelen Goudknop en Waterlelie.

De verkoop verloopt voorspoedig. Voor plandeel Oeverzegge is nog een zeer beperkt aantal woningen te koop. Voor plandeel Hoefblad zijn er nog meer keuzemogelijkheden. Plandeel Waterlelie is op één appartement na uitverkocht. De 44 appartementen voor starters zijn allemaal verkocht. Voor plandeel Goudknop is er volop belangstelling.

Nu is het dus de beurt aan plandeel Sterrenkroos. Gezien de overweldigende belangstelling is besloten de woningen in dit plandeel door middel van een loting te verkopen. Op 25 september start de inschrijving. Het inschrijfformulier kan bij de makelaars (Heemborgh Sassenheim en Van der Meer Adviesgroep) worden opgehaald en ingeleverd in de daarvoor gereedstaande bussen. De inschrijftermijn loopt tot 6 oktober 2006 en in de week daarop zal de door de notaris de loting worden verricht. De gelukkigen ontvangen hiervan schriftelijk bericht en zullen door de makelaars worden uitgenodigd voor een verkoopgesprek.

Voortgang
De periode waarin bezwaar kon worden gemaakt tegen de bouwvergunning is ruimschoots verstreken. Er zijn geen bezwaren tegen de vergunning binnen gekomen. Procedureel zijn er geen obstakels meer om met de bouw te kunnen starten. De verwachting is dat de woningbouwvereniging Alkemade nog dit jaar zal starten met de bouw van de huurwoningen. Zoals het er nu uitziet, zal met de bouw van de koopwoningen medio maart/april 2007 een start worden gemaakt.