Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Winnaar Heinekenprijs Milieuwetenschappen 2006 geeft lezing over biodiversiteit

De wereld volgens prof. dr. Pimm

Op maandag 25 september geeft prof. dr. Stuart L. Pimm een lezing aan de VU over het verlies aan biodiversiteit en de mogelijkheden soortenrijkdom te behouden. Het is de eerste lezing in een serie die de vermaarde ecoloog verzorgt naar aanleiding van de dr. A.H. Heinekenprijs voor de Milieuwetenschappen, die hij donderdag 28 september ontvangt van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Pimm (Nicolas School of Environment and Earth Sciences, Duke University, Durham, North Carolina, VS) krijgt de prestigieuze prijs (150.000 US$) vanwege zijn grote verdienste voor het onderzoek naar het uitsterven en het behoud van soorten. Voor het volgen van populaties zet hij veelvuldig moderne methoden en technieken in, zoals remote sensing: het op afstand waarnemen, bijvoorbeeld met behulp van satellieten. Terugkerend thema, onder meer in zijn boek The World According to Pimm, is de invloed van mensen op de natuurlijke rijkdommen.

De lezing van Pimm maakt deel uit van de maandelijkse lezingencyclus "Nature of Life meetings" waarin nationale en internationale sprekers toponderzoek uit de ecologie en aanverwante onderwerpen presenteren. De serie wordt georganiseerd door het Instituut voor Ecologische Wetenschappen (IEW) van de VU.