Gemeente Harderwijk


Start bouwrijp maken Dichterskwartier

Vanaf 25 september 2006 start aannemer Van Gelder BV uit Elburg in opdracht van projectontwikkelaar AM Wonen met het grondwerk ten behoeve van het bouwrijp van de nieuwe woonwijk Dichterskwartier. Het Dichterskwartier is een particulier initiatief waarin 62 koopwoningen en 66 huurappartementen gebouwd gaan worden. Bij het bouwrijp maken legt de aannemer de riolering aan en de tijdelijke bouwwegen. Na het bouwrijp maken worden de nieuwe woningen en het appartementencomplex gebouwd. Tot slot worden de wegen voorzien van bestrating. Na realisatie van de nieuwe woonwijk en de onderhoudsperiode zal de openbare ruimte worden overgedragen aan de gemeente Harderwijk voor het beheer en onderhoud.

Tijdens de werkzaamheden wordt tevens de riolering van de Handelsweg vervangen. Na de rioleringswerkzaamheden wordt eerst de oude bestrating teruggelegd. Tegelijk met het bestraten van het Dichterskwartier wordt de Handelsweg voorzien van de nieuwe bestrating. Bewoners ontvangen circa 1 week voor aanvang van de werkzaamheden in hun straat bericht van de aannemer.

In het Dichterskwartier wordt het regenwater niet meer geloosd op de riolering maar wordt opgevangen in een `lekke PVC-buis' zodat het regenwater kan infiltreren in de bodem. Ook wordt na de bouw van de woningen een 2-tal wadi's aangelegd waarin ook regenwater infiltreert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Verweij, tel. 411 415 of de heer G. de Vries, tel. 411 416 van de sector Stadsbeheer.

Er zijn nog een paar woningen beschikbaar. Indien men belangstelling heeft, is meer informatie beschikbaar bij de verkopende makelaars Midden Nederland Makelaars, tel. 0341 411 541 en Meeus Makelaars tel. 0341 421 888.