Gemeente Den Helder

21-09-2006
Aanleg laatste stuk fietspad Langevliet

In de week van maandag 25 september beginnen de werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad op het gedeelte van de Langevliet tussen de rotonde Langevliet/ Boterrug en de Callantsogervaart. Het fietspad wordt doorgetrokken tot over het kruispunt met de Callantsogervaart. Daar sluit het aan op de 60 kilometerwegen van het Hoogheemraadschap in de gemeente Zijpe.
De aanleg van het fietspad stond al lang op de kaart, de ruimte was gereserveerd, maar het geld ontbrak. Mede dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland wordt het plan nu uitgevoerd.

Twee richtingen
Het meeste werk wordt verricht aan het kruispunt met de Callantsogervaart. De kruising wordt aangepast om ruimte te maken voor het fietspad (in twee richtingen) aan de westkant van de weg. Het fietspad loopt daarbij vlak langs de kopeinden van de twee daar aanwezige duikers. Hier komen langs het fietspad attractieve leuningen. Met het oog op de komende donkere wintermaanden wordt ook de verlichting aangepast en verbeterd. Tot slot worden de al in maart gerooide bomen vervangen door nieuwe. De oude bomen hebben plaats gemaakt voor het nieuwe fietspad. De nieuwe bomen komen dus op iets andere plekken te staan, maar wel langs het tracee. Het werk duurt tot eind oktober.

Omleiding
In de eerste vier weken van de werkzaamheden wordt het betreffende wegvak volledig gesloten voor het verkeer. De afsluiting wordt tot in de wijde omgeving aangeduid met borden. Verkeer wordt via de Zanddijk en de verlengde Zuiderhaaks/Schoolweg omgeleid. Sluipverkeer via het terrein van Noorderhaven wordt tegengegaan door de zuidelijke toegang af te sluiten voor doorgaand verkeer. De interlokale buslijn van Connexxion kan via deze weg Noorderhaven wel bereiken via een bussluis.