Gemeente Leeuwarden

Nederlands Blazers Ensemble opent politiek seizoen

Het Nederlands Blazers Ensemble trakteert de gemeenteraad en het college van Leeuwarden op een éénmalig en exclusief miniconcert. Ter gelegenheid van de start van het nieuwe politieke seizoen geeft het Ensemble op 25 september een optreden in de Oranjezaal van het monumentale Stadhuis. Het optreden begint om 19.00 uur en gaat vooraf aan de eerste gemeenteraadsvergadering na de zomervakantie. Belangstellenden zijn van harte welkom, maar moeten er rekening mee houden dat het aantal plaatsen beperkt is.

Met het miniconcert wil het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) de band met Leeuwarden onderstrepen. De komende drie jaar geeft het NBE ieder jaar een aantal concerten in De Harmonie. Daarnaast heeft het NBE een samenwerkingsverband met Cultureel Centrum Parnas afgesloten.

Het Nederlands Blazers Ensemble wordt gevormd door musici uit de belangrijkste Nederlandse symfonieorkesten. Het is een vriendenclub van ruim twintig musici (hout, koper, slagwerk en contrabas) die ongeveer vijftig keer per jaar bij elkaar komt om bijzondere programma's te spelen in binnen en buitenland. Het NBE geeft haar programma's, die vaak de indeling 'klassiek' en 'hedendaags' ontstijgen, graag een theatraal accent.

Het NBE heeft eigen concertserie in Amsterdam, in het Concertgebouw; in Paradiso en het nieuwe Muziekgebouw aan 't IJ. Het ensemble maakt gemiddeld twee buitenlandse concertreizen per seizoen en heeft nagenoeg over de gehele wereld opgetreden.

Het Nederlands Blazers Ensemble treedt 15 oktober op in Stadsschouwburg de Harmonie met het programma Post van Mozart. Post van Mozart is een theatraal programma rondom wellicht het mooiste werk dat ooit voor blazers werd geschreven: Mozart's Serenade nr. 10 in Bes KV 361, ofwel de Gran Partita.


----------

U bent van harte welkom om het optreden van het Nederlands Blazers Ensemble bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 - 233 4002.