Kindertiramisu van één bij één meter

Nationaal fonds kinderhulp

PERSBERICHT
Wismarstraat 7, Postbus 2130, 7420 AC Deventer
Telefoon: 0570 - 611 899, fax: 0570 - 645 602
Internet: www.kinderhulp.nl, e-mail: info@kinderhulp.nl

Deventer, 22 september 2006

Kindertiramisu van één bij één meter
Recepten van pleeggezinnen gebundeld in 'Koken met Kinderen'

Het eerste exemplaar van het kookboek 'Koken met Kinderen' wordt maandag 25 september uitgereikt door Laetitia Griffith aan pleeggezin Borst uit Borne. Voor het boek schreef Kinderhulp een receptenwedstrijd uit en de familie Borst bedacht het winnende recept: kindertiramisu. Voor de uitreiking zal de alcoholvrije tiramisu met een oppervlakte van één vierkante meter bereid worden door het pleeggezin. Bas Westerweel, presentator en schrijver van het voorwoord van het boek, zal de uitreiking leiden.

Samen koken is net als samen eten voor veel gezinnen een moment om met z'n allen van te genieten. Zo ook voor pleeggezinnen. Dat het gezamenlijk klaarmaken van de favoriete maaltijd veel plezier met zich meebrengt, bleek uit de inzendingen die Nationaal Fonds Kinderhulp ontving. Piramidetjes met fetakaas, dolfijn pannenkoeken en perenegeltjes zijn maar enkele voorbeelden van gerechten waar pleeggezinnen regelmatig van smikkelen. In 'Koken met kinderen' zijn de zestig leukste gerechten gebundeld. Het kookboek is een uitkomst voor alle gezinnen die graag samen de keuken induiken en niet van ingewikkelde recepten houden, schrijft presentator en vader Bas Westerweel in het voorwoord van het boek. 'Koken met kinderen' is het resultaat van een samenwerking tussen Nationaal Fonds Kinderhulp, Bilderberg en uitgeverij Miller.

Kindertiramisu
De winnende kindertiramisu dankt zijn originaliteit aan de kindvriendelijke ingrediënten die familie Borst - oftewel vader Erik, moeder Astrid, dochter Maaike (13), zonen Jeroen (12) en Sander (10) en pleegdochter Esmeralda (5) - gebruiken. Zo komen de alcohol en rauwe eieren die traditionele tiramisu bevat aan de kindervariant niet te pas. De originele bodem van lange vingers vervangt de familie Borst voor beschuiten met jam.

Tips van topkoks
Naast ingezonden recepten staat 'Koken met kinderen' boordevol variatietips van de Chefs de Cuisine van Bilderberg. Maar ook praktische hulpmiddeltjes komen in het boek aan bod. Geen zin in tranende ogen tijdens het uien snijden? Draag een duikbril!

Meergangendiner
Wanneer er uit elk van de vier hoofdstukken van het kinderkookboek een gerecht wordt gekozen staat er binnen de kortste keren een geheel meergangendiner op tafel. 'Koken met kinderen' is vanaf 25 september voor 12,95 euro verkrijgbaar in de boekhandel, bij alle Bilderberg hotels en via Stichting Pleegzorg en Nationaal Fonds Kinderhulp. Van elk verkocht kookboek komt 2,- euro ten goede aan Kinderhulp.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al ruim 45 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat hierbij om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub of cadeautjes op feestdagen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties. Bilderberg is een van de sponsors en stelt haar faciliteiten een aantal keren per jaar aan Kinderhulp ter beschikking.


Noot voor de redactie,