Politie Zeeland


---

Z-2450-2006 Auto brandt uit
In de Churchilllaan in Terneuzen is vannacht rond 03.13 uur een auto uitgebrand.
Door onbekende oorzaak is het voertuig in brand gevlogen. De brandweer rukte uit en heeft het vuur geblust. Mogelijk is ook schade ontstaan aan een auto die naast de uitgebrande auto geparkeerd stond. De auto is afgevoerd door een takelbedrijf. De technische recherche van de Zeeuwse politie zal sporenonderzoek gaan doen op de auto, omdat brandstichting niet uitgesloten wordt.

O-2451-2006 17-jarige autocrosser gewond
Tijdens de jaarlijkse autocross op de Weeldijk in Wolphaartsdijk is een 17-jarige deelnemer gewond geraakt.
De jongen was met zijn crossauto over de kop gegaan, waarna een andere deelnemer (gegevens niet bekend) tegen zijn auto aan is gereden. De 17-jarige jongen uit Huijbergen is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Uit voorzorg had de brandweer zijn auto opengeknipt, omdat men in eerste instantie vreesde voor nekletsel bij de jongen. Later bleek dat de jongen een hersenschudding had opgelopen en dat hij, na een nacht observatie, het ziekenhuis weer mocht verlaten.

O-2452-2006 Ongeval met 3 gewonden Zierikzee
Omstreeks 17.37 uur vanmiddag is op de Weg naar de Val in Zierikzee een ernstig verkeersongeval gebeurd.
Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van een 21-jarige vrouw uit de gemeente Noord Beveland in de rechterberm. Zij reed in de richting van Zierikzee, komende uit de richting Goes. De vrouw maakte, vermoedelijk, een stuurcorrectie en reed de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer op. Op dat moment reed daar een personenauto die werd bestuurd door een man (gegevens nog niet bekend) uit Knokke-Heist (B), in de auto zat ook nog zijn vrouw (van haar zijn ook nog geen gegevens bekend). Beide auto's botsten frontaal op elkaar en drie zwaar gewonden waren het gevolg. In totaal zijn drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse gekomen. Alle drie de gewonden werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar zij alle drie op de Intensive Care afdeling zijn opgenomen. Alle slachtoffers hebben botbreuken en (mogelijk) inwendig letsel opgelopen. Voor zover bekend verkeren de slachtoffers niet in levensgevaar. De Zeeuwse politie vraagt of er getuigen van het ongeval zijn die omstreeks 17.37 uur over de Zeelandbrug hebben gereden en iets van het ongeval hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Zierikzee of te bellen met telefoonnummer 0900-8844. Het verkeer is, gedurende twee uur, omgeleid geweest. Omstreeks 19.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

R-2453-2006 Resultaten alcoholcontroles bij sportkantines
Het afgelopen weekend heeft de Zeeuwse politie alcoholcontroles gehouden bij sportkantines.
Gisteren werd een proces-verbaal uitgedeeld aan een beginnend bestuurder die twee keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Dit was op de Dorpsweg in Tholen omstreeks 14.15 uur. Ook werd, in de Dorpsstraat in Heinkenszand, een proces-verbaal uitgereikt aan een bestuurder die bijna twee maal teveel had gedronken. Vandaag werden twee bestuurders op de Korte Betteweg in Biervliet beboet. Een van de twee had ruim twee keer zoveel gedronken dan toegestaan en de ander had net teveel gedronken.

---- --