Ordina Beheer NV

Ordina wikkelt overname Be Value af

In vervolg op de op 10 augustus 2006 aangekondigde intentieverklaring, heeft Ordina de overname van het volledige aandelenkapitaal in Be Value B.V. afgerond.

Be Value B.V. is een ICT-dienstverlener met een sterke focus op de ontsluiting en toepassing van kennis. Daarmee biedt zij klanten onderscheidende proposities op themas die er toe doen zoals het bedienen van klanten en burgers en het invoeren van selfservice-concepten. Daarnaast richt Be Value zich op het creëren van een verhoogde wendbaarheid van opdrachtgevers door middel van architectuur en consulting op het gebied van ICT-infrastructuur. Op basis van haar specialistische profilering, heeft Be Value in de Nederlandse markt een sterke positie bij met name overheidsinstanties en een aantal financiële instellingen

Be Value werd opgericht in 1997 en heeft op dit moment circa 300 medewerkers in dienst. Over 2005 realiseerde Be Value een omzet van EUR 31,5 miljoen. Over 2006 wordt een sterke groei van de omzet verwacht. Be Value realiseert over haar omzet een goed rendement dat aansluit bij de doelstelling van Ordina om in 2007 een EBITA-marge te realiseren van ten minste 10%.

De koopprijs voor Be Value zal naast een initiële koopprijs mede afhankelijk zijn van de winstgevendheid van Be Value over 2006, alsmede over de groei van het resultaat in 2007. De koopprijs voor Be Value zal voor ruim de helft in contanten worden voldaan; het resterende deel van de koopsom zal worden voldaan in de vorm van aandelen Ordina N.V. Ordina hanteert reeds langere tijd als uitgangspunt een koopprijs voor acquisities die ligt in de bandbreedte van 0,8 tot 1,5 maal de omzet. Ook de koopprijs van Be Value bevindt zich binnen deze bandbreedte. De resultaten van Be Value zullen met ingang van het moment van overname worden opgenomen in de geconsolideerde cijfers van Ordina. De acquisitie van Be Value zal direct een positieve bijdrage leveren aan de nettowinst per aandeel van Ordina N.V. voor afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4.900 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.