Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Glaasje op, toch rijden!

Aepldoorn, 25-09-2006 o Dat de politie streng controleert op het gebruik van alcohol in het verkeer om het aantal ongelukken terug te dringen, mag inmiddels bekend zijn. Ondanks dat werden er zondagochtend (24/9) toch weer drie automobilisten betrapt op het rijden met drank op. Eén van het was een beginnend bestuurster. Een 28-jarige Apeldoorner werd rond 02.55 uur op de 1e Wormenseweg gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.9 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod.

Later die nacht zagen agenten een auto met behoorlijke snelheid de kruising van de Arnhemseweg vanaf de Aluminiumweg oversteken. Een andere automobilist kreeg geen voorrang en de agenten volgden direct de bewuste auto. Toen men deze liet stoppen bleek er een 22-jarige Apeldoornse achter het stuur te zitten. Zij bleek gedronken te hebben en het promillage van 0.3 was voor een beginnend bestuurster teveel en voor beide feiten kreeg zij een boete.

Even na 05.00 uur werd op de Schoolstraat een 26-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij bleek 1.1 promille te blazen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.