Vraag naar thuiswerkers groeit door krapte arbeidsmarkt

Moneypenny.nl

Stijgende vraag naar thuiswerkers door krapte arbeidsmarkt

Het is voor het eerst in haar ruim zesjarig bestaan dat Moneypenny, een bureau gespecialiseerd in flex- en thuiswerk, een spontane groei waarneemt in de vraag naar thuiswerkers. Natuurlijk, de economie trekt aan, dus de vraag naar flexibel personeel wordt groter, wat is daar zo bijzonder aan?

Het is een bekend feit dat wanneer een recessie aan zijn einde schijnt te komen en de eerste verschijnselen van een krappere arbeidsmarkt zichtbaar worden, het juist de uitzendbureaus zijn die hiervan profiteren. Begrijpelijk, want iedere werkgever zal in het begin huiverig zijn direct vast personeel in dienst te nemen. Het verschil met vroeger is echter dat er een spontane kentering is waar te nemen wat betreft de inschakeling van een tot nog toe vaak onbenut arbeidspotentieel, bestaande uit ervaren, hoog opgeleide vrouwen die er vanwege kinderen vaak de voorkeur aan geven (deels) thuis en flexibel te werken, het Moneypenny-concept. Was er bij werkgevers vaak de houding dat kantoorwerk toch echt op kantoor moet gebeuren, thans kloppen dezelfde werkgevers, zowel grote als MKB bedrijven, spontaan bij Moneypenny aan voor Outsourcing van allerlei back- en frontoffice werk aan de Moneypenny thuiswerkers.

De reden voor deze kentering? Het bedrijfsleven begint te ontdekken dat mits men bereid is buiten de 9-5 kaders te denken en niet langer alleen op aanwezigheid stuurt, er een groot extra en vooral kwalitatief hoogwaardig arbeidspotentieel aangeboord kan worden. Na een recessie ziet men sterker dan ooit dat men slim moet ondernemen om te overleven. Daarnaast brengt groei hoge kosten met zich mee, maar door het outsourcen van bepaalde werkzaamheden aan thuiswerkers kan in ieder geval het risico van een vergroting van de overhead nodig voor grotere kantoorruimte met nieuwe werkplekken en de inrichting daarvan worden vermeden. Bovendien, er hoeft geen kostbare tijd te worden besteed aan het zoeken naar en het inwerken van nieuwe krachten, al deze zaken worden overgenomen, terwijl de kwaliteit wordt gewaarborgd. Files spelen geen rol meer, personeel komt niet te laat, dit zijn zorgen, en kosten, die men niet meer heeft. Thuiswerkers zijn in principe productiever en worden over het algemeen op basis van resultaat afgerekend, dus ook het duimen draaien in slappe periodes is er niet meer bij. De huidige ICT mogelijkheden lijken bijna onuitputtelijk, en of nu werk aan een bedrijf in India wordt ge-outsourced of aan Nederlanders die thuiswerken, maakt blijkbaar niet meer zoveel uit. Eigenlijk wil de werkgever niets liever dan van al dat gedoe te worden verlost, zolang het werk maar gebeurt.

Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij:

Marianne Sturman
Moneypenny BV
Amstelkade 66
1078 AK Amsterdam
Postbus 75015
1070 AA Amsterdam
T: (020) 42 60 760
F: (020) 42 60 769
E: marianne.sturman@moneypenny.nl
I: www.moneypenny.nl