OPG Groep N.V.


Persbericht

Utrecht, 25 september 2006

OPG verwerft Dia Real, de Duitse marktleider in
diabeteshulpmiddelen

OPG heeft overeenstemming bereikt over de overname van Dia Real, de grootste verkoop- en distributieonderneming voor diabeteshulpmiddelen in Duitsland. Met deze overname zet OPG de eerste stap tot internationale expansie van haar succesvolle thuiszorgactiviteiten.

Dia Real levert diabetesproducten (voornamelijk teststrips en insulinepompen) en gerelateerde toegevoegde waardediensten rechtstreeks aan patiënten. De verwachting is dat de onderneming in 2006 een omzet zal genereren van ten minste 50 miljoen en een bedrijfsresultaat van ten minste 4 miljoen. Dia Real is gevestigd in Dresden en Neumünster en heeft landelijke dekking, waarbij de focus ligt op het Noorden en Oosten van het land. Het marktaandeel wordt geschat op 10%. Ongeveer 50% van de Duitse markt voor diabeteshulpmiddelen wordt bediend door apotheken. Het ervaren management blijft aan. De onderneming heeft 114 medewerkers.

Duitsland telt momenteel ongeveer 5,8 miljoen diabetici, van wie 1,4 miljoen insuline gebruiken. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren flink stijgen onder invloed van vergrijzing en verandering van levensstijl. Evenals in Nederland worden diabetes- hulpmiddelen in Duitsland grotendeels vergoed door verzekeraars.

Sinds 2002 is OPG in Nederland actief als de grootste verkoop- en distributie- onderneming van hulpmiddelen voor diabetes. Ook in andere nichemarkten als stoma, incontinentie, wondverzorging, respiratoir en klinische voeding levert OPG een breed assortiment verbruiksartikelen aan klanten in thuiszorgsituaties, aangevuld met een uitgebreid dienstenpakket. OPG heeft een voorkeurspositie opgebouwd bij gebruikers, voorschrijvers en verzekeraars.

Marc van Gelder, CEO: "Wij streven naar verdere groei van onze directe activiteiten, met name door expansie buiten Nederland. De overname van Dia Real past hier perfect in. Wij zijn optimistisch over de groeimogelijkheden in de diabetesmarkt en wij zien Dia Real als een platform voor de acquisitie van soortgelijke activiteiten in de Duitse markt. Daarnaast verwachten wij, in combinatie met onze Nederlandse activiteiten, schaalvoordelen te kunnen realiseren op het gebied van inkoop. Kortom, wij zijn zeer verheugd dat Dia Real onderdeel wordt van onze groep."

Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.

2

OPG verwerft de onderneming voor een netto bedrag van 23 miljoen van Matria Healthcare Incorporated, een Amerikaanse onderneming met een notering aan Nasdaq. Matria, sinds 1999 eigenaar van Dia Real, is actief op het gebied van `disease management' en concentreert zich op de Amerikaanse markt. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteit.

Voor nadere informatie:
Catrien van Buttingha Wichers, Hoofd Corporate Communicatie c.v.buttingha@groep.opg.nl
Telefoon: (030) 282 16 09
Fax: (030) 282 16 60
www.opggroep.nl

OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Daarbij maakt OPG gebruik van drie kanalen: het voeren van apotheken en een groothandel (apotheken), het aanbieden van medische middelen voor de thuiszorg en daaraan gerelateerde diensten (direct) en de marketing en distributie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen en verpleeghuizen (institutioneel). De consument staat centraal: de klant vraagt en OPG levert, via welk kanaal dan ook.

OPG is marktleider op de Nederlandse markt en daarnaast ook actief in Polen, België, Noorwegen, Hongarije en Zwitserland. OPG heeft circa 6.500 medewerkers in dienst. OPG is opgericht in 1899 is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1992.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitlatingen. Toekomstgerichte uitlatingen zijn altijd afhankelijk van aannames en inschattingen met betrekking tot onzekere gebeurtenissen waarop OPG Groep N.V. geen beslissende invloed kan uitoefenen. Hierbij valt te denken aan overheidsmaatregelen in en buiten Nederland, koersontwikkelingen, prijsschommelingen, wijziging van wet- en regelgeving, jurisprudentie, marktontwikkelingen en beleid van zorgverzekeraars. OPG Groep N.V. hecht er aan er op te wijzen dat de tekst van dit persbericht gebaseerd is op de informatie zoals die op dit moment bekend is. De realiteit kan altijd afwijken van toekomstverwachtingen.

Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.


---- --