Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - politie blijft fietsendiefstal aanpakken    |
Nadat de politie Winterswijk verleden jaar de vergulde fietsketting van de Nederlandse Fietsersbond kreeg voor haar aanpak van fietsendiefstal is zij niet achterover gaan leunen om te genieten van de prijs, nee men blijft de diefstal van tweewielers actief aanpakken.

In de afgelopen zomerperiode heeft de politie Winterswijk diverse controles uitgevoerd om gestolen fietsen op te sporen en het liefst met een bestuurder. De resultaten zorgden voor tevreden mensen die hun fiets terug kregen en processen-verbaal voor de verdachten.

Hier een opsomming van de feiten: 1. drie luxe fietsen met verwijderde framenummers werden aangetroffen in openbare fietsenstallingen. 2. Bij controle van fietsers, bleken vier fietsers op een gestolen fiets te rijden. Zij zijn voor heling gehoord. Het ging om fietsen die in Winterswijk, Zwijndrecht en Lievelde waren gestolen. 3. Eén man uit Deventer werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van een fiets. 4. Twee Duitse jongeren werden betrapt bij de diefstal van een fiets. 5. Eén jongeman uit Winterswijk heeft zich in Winterswijk schuldig gemaakt aan diefstal van twee fietsen. Fietsen terug naar de rechtmatige eigenaar. 6. Politieagenten zagen dat twee jongens bij het zien van de politieauto een fiets in de struiken gooiden. Deze fiets bleek in Winterswijk te zijn gestolen .De jongens werden aangehouden.

Preventiecontroles. Bij politiecontroles in diverse woonwijken is gebleken dat veel mensen schijnbaar met de gedachte leven van: "Dat overkomt mij niet, mijn fiets pikken ze niet". Die gedachte is niet juist! Er worden overdag namelijk heel veel onafgesloten fietsen aangetroffen op opritten naast woningen. Juist hier vinden de meeste fietsdiefstallen plaats. De politie verzoekt u dan ook uw fiets altijd op slot te zetten ook al bent u maar een half uurtje thuis om te lunchen.. Een fietsendief kiest de weg van de minste weerstand, steelt een fiets met sleuteltje en kan deze direct doorverkopen!

Verdere tips: Als u een fiets bij een niet erkende fietshandelaar wilt kopen, noteer dan het framenummer en raadpleeg eerst de politie of het hier een eerlijke koop betreft. Maak uw fiets opspoorbaar door het ingraveren van uw postcode en bewaar het framenummer van uw fiets goed. Bel de politie,112, als u getuige bent van fietsdiefstal en geef ook heling door. Bent u samen in de stad maak de fietsen met en kabel aan elkaar vast, dat voorkomt diefstal.

Tot slot: Samen moeten we fietsendieven geen kans geven, wat is uw aandeel ?

Einde bericht
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --