Politie Groningen

Maandag 25 september 2006

Provincie Groningen, 25-09-2006

Groningen: meisje met voet in wiel

Een 7-jarig meisje is zondagmiddag op de Korreweg gewond geraakt aan haar been. Zij zat bij haar moeder voorop de fiets toen zij plots begon te bewegen en haar voet in het voorwiel terecht kwam. Hierdoor kwamen ze ten val. Haar broertje, dat achterop zat, en haar moeder raakten niet gewond. Het wiel moest door de brandweer losgeknipt worden, omdat haar voet vast zat in het wiel. Het meisje liep een gebroken been op en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Zuidhorn: jongens aangehouden voor poging brandstichting

Dankzij een oplettende getuige heeft de politie zondagmiddag op De Gast twee jongens (14 en 15 jaar) uit Zuidhorn aangehouden voor poging tot brandstichting. Een getuige alarmeerde de politie nadat hij had gezien dat de jongens de speeltoestellen in brand probeerden te steken. Hij hoorde ook een naam van een van de verdachten en had een fiets van een van hen achtergehouden. Agenten kamden de omgeving uit en op De Gast troffen zij de 15-jarige. De 14-jarige meldde zich toen ook vrijwillig. Het signalement kwam overeen met wat de getuige had opgegeven. De twee werden ingerekend. De politie stelt een nader onderzoek in. Na verhoor werden de twee overgedragen aan hun ouders.

Stadskanaal: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist uit Stadskanaal. De man trok de aandacht, doordat hij zonder licht over de Emmastraat in zijn woonplaats reed. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,65 promille alcohol. De man is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.