Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 25-09-2006

Man gecontroleerd op vuurwapen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van 24 op 25 september een man aangehouden omdat hij verdacht werd van het voorhanden hebben van een vuurwapen.

Een getuige meldde zich omstreeks 02.55 uur bij de politie omdat een onbekende man ter hoogte van de Europalaan met de Mauritiuslaan een man geprobeerd had het portier te openen. Hierbij was gezien dat de man vermoedelijk een vuurwapen in zijn broeksband had.

Politieagenten troffen de man ter hoogte van de oprit naar de Rijksweg A 12 aan. De 36-jarige man uit Amersfoort werd uit voorzorg op afstand met getrokken vuurwapen benaderd. De Amersfoorter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij de man werd geen vuurwapen aangetroffen.Na verhoor mocht hij weer naar huis.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het 24 Oktoberplein vond zondagavond een aanrijding tussen drie autos plaats waarbij de veroorzaker onder invloed was.

Omstreeks 23.20 uur reed een 25-jarige man uit Culemborg met zijn auto achter op de auto van een 24-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede die op haar beurt op de auto van een 27-jarige bestuurder uit Utrecht werd gedrukt. Door de aanrijding raakte de 24-jarige vouw en haar 28-jarige man gewond en moesten uit de auto worden geknipt.

Ter plaatse hadden de agenten het vermoeden dat de 25-jarige veroorzaker van de aanrijding gedronken had. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De bestuurder van de voorste auto raakte licht gewond. Onderzoek moet uitwijzen of de bestuurder die de aanrijding veroorzaakte daadwerkelijk gedronken had.

Aangehouden na tanken zonder betalen

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden nadat hij getankt had zonder af te rekenen en met valse kentekenplaten op zijn auto reed.

Een pomphouder bij een benzinestation aan de Europalaan belde omstreeks 18.20 uur naar de politie omdat een man getankt had en weg wilde rijden zonder af te rekenen. De pomphouder was voor de auto gaan staan en weigerde weg te gaan. Ter plaatse trof de politie de 21-jarige man uit Utrecht aan.

Op het moment dat de agenten het kenteken van de auto natrokken bleek dat afgegeven voor een totaal ander voertuig. In de auto werden de originele kentekenplaten aangetroffen. De man werd door de agenten aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.