Politie Limburg-Noord

Politie deelt drie bekeuringen uit bij alcoholcontroles
Datum: 25-09-2006
Tijd bericht: 08:53
Plaats: Limburg-Noord
De politie van de regio Limburg-Noord heeft op 23 en 24 september met 10 politiemensen gerichte alcoholcontroles gehouden van 13.00 tot 20.00 uur bij diverse sportkantines, waarbij 703 bestuurders hebben moeten blazen. Er zijn in totaal 3 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 1 persoon twee keer meer gedronken had dan maximaal toegestaan.

Deze alcoholcontrole stond in het teken van de BOB-campagne en is gehouden in de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. De zes zuidelijke politieregio's werkten samen om de alcohol en sportkantine-actie vorm te geven.

De controles zijn gehouden als inventarisatie van het alcoholgebruik door automobilisten in sportkantines. De portefeuillehouders verkeer van de zes Zuid-Nederlandse politieregio's willen het alcoholgebruik door bestuurders afkomstig uit sportkantines terug dringen. De politie vermoed namelijk dat de norm met betrekking tot het alcoholgebruik na sporttrainingen en -wedstrijden niet altijd even nauw genomen wordt.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid Op verschillende manieren is aandacht gevraagd voor de actie. 3VO nam deel aan de aktie door bij sportkantinehouders aandacht te vragen voor hun verantwoordelijkheid ten aanzien van hun bezoekers. Tevens werd aan alle kantinehouders BOB-pakketten beschikbaar gesteld. Hiermee hoopt de organisatie de aandacht van sporters te krijgen voor het gevaar van alcoholgebruik in de kantine in relatie tot het verkeer.