Ingezonden persbericht


Adaptec introduceert platform voor netwerkopslag in het mkb

Nieuwe Snap Servers leveren NAS-prestaties en -features in een betaalbaar desktoppakket

Londen - Verenigd Koninkrijk, 25 september 2006 - Adaptec, Inc. (Nasdaq: ADPT), leverancier van toonaangevende storage-oplossingen, introduceert twee Network Attached Network-Attached Storage-oplossingen (NAS), de Snap Server 110 en 210. Dit zijn de eerste NAS-oplossingen voor werkgroepen, die gecombineerde NAS- en iSCSI-protocolondersteuning bieden. Gebruikers kunnen hierdoor zowel bestands- als block-data opslaan op één enkel apparaat. Ze bieden NAS-prestaties en -functionaliteit in een betaalbaar dekstoppakket. De oplossingen zijn bij uitstek geschikt voor gedistribueerde werkgroepen, zoals vestigingen en thuiswerkplekken. De Snap Server 110 en 210 worden geleverd in capaciteiten van 160 GB tot 1 TB en passen daardoor bij ieder midden- en kleinbedrijf. De prijzen variëren van 429 euro tot 1.499 euro.

De Snap Server 110 en 210 zijn de eerste Adaptec-producten met hetzelfde GuardianOS als bij de Snap Server 500-reeks. Gebruikers profiteren hierdoor van maximale prestatie-, beschermings- en beveiligingsniveaus. GuardianOS biedt een centraal beheerpunt voor verschillende systemen en geïntegreerde back-up- en disaster recovery-applicaties.

Ken Claffey, senior productmanager van de Storage Solutions Group van Adaptec: "Klanten hebben behoefte aan een complete aanpak om het beheer van block- en bestandsdata te vereenvoudigen. Het betreft hier in eerste instantie gegevens op kantoor en daarnaast op het gehele bedrijfsnetwerk. Snap Server biedt een platform voor het beheren, verplaatsen en beschermen van beide datatypes."

De nieuwe Snap Servers 110 en 210 zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden. Ze zijn ontwikkeld voor organisaties met geen of beperkte IT-capaciteit. De systemen leveren volgens het onafhankelijke onderzoeksbureau Veritest de beste prestaties. Ze presteerden tot 62 procent beter dan de aanbiedingen van de concurrentie.

Aanvullende functies en voordelen van de Snap Server 110 en 210


- Flexibel opslagplatform voor verschillende toepassingen - De Snap Server 110 en 210 zijn de eerste netwerk-storage-oplossingen in deze prijsklasse, die gezamenlijke bestands- en block-diensten (via iSCSI) mogelijk maken en een multiprotocol-ondersteuning bieden voor NFS, AFP en CFIS. Bedrijven kunnen hun totale IT-uitgaven reduceren door bestanden en gestructureerde data in hetzelfde systeem op te slaan.


- Gebruiksgemak - GuardianOS biedt een intuïtieve, grafische gebruikersinterface (GUI) waardoor de Snap Server 110 en 210 makkelijk zijn te installeren, te configureren en te onderhouden. Vestigingen kunnen deze servers gebruiken en onderhouden zonder de aanwezigheid van getraind IT-personeel.


- Optionele geavanceerde databescherming en -beheer - Rekening houdend met IT-budgetten en storagebehoeften, kunnen bedrijven kiezen voor optionele, geïntegreerde softwareoplossingen die nodig zijn om bedrijfsdata te verplaatsen, beheren en beschermen. Bedrijven kiezen voor applicaties die het beste passen bij hun storagebehoeften. Daartoe behoren datatoegang op block-level (via iSCSI) en CA eTrust antivirus. Een andere applicatie is StorAssure, een Continuous Data Protection-oplossing (CDP) voor het automatisch maken van back-ups van waardevolle informatie op gedistribueerde desktops. De Snap Enterprise Data Replicator (Snap EDR) ten slotte is krachtige datakopieer- en beheersoftware voor geavanceerde databescherming en disaster recovery.

Prijs en beschikbaarheid
De Snap Servers 110 en 210 zijn op dit moment uitsluitend beschikbaar via een regionaal Europees distributieprogramma. Wereldwijde distributie vindt plaats vanaf 2 oktober 2006. De adviesprijs van de Snap Server 110 (160 GB, 250 GB of 500 GB) is respectievelijk euro 429, 499 of 749. De adviesprijs voor de Snap Server 210 (500 GB of 1 TB SATA-configuraties) is respectievelijk euro 899 en 1.499. Voor meer informatie: www.snapserver.com.

###

Over Adaptec
Adaptec biedt bewezen storage-oplossingen die bedrijfskritische data en digitale content betrouwbaar verplaatsen, beheren en beschermen. De software- en hardwaregebaseerde oplossingen van Adaptec worden geleverd via Original Equipment Manufacturers (OEM's) en via kanaalpartners. Ze zijn door bedrijven, overheidsinstellingen en het mkb wereldwijd in te zetten voor storage-connectiviteit, databescherming en netwerk-storage. Adaptec is genoteerd aan de S&P Small Cap 600 Index.

Ingezonden persbericht