Gemeente Spijkenisse


Bewoners Vogelenzang kiezen voor maatregelen tegen te hard rijden

25 september 2006

Samen werken aan wijkveiligheid
De bewoners van de wijk Vogelenzang hebben op donderdag 14 september vooral aangegeven dat er snelheidsmetingen gehouden moeten worden om het hard rijden tegen te gaan. Het gaat dan met name om de Ouverturelaan, Symfonielaan, Trompetpad, Vogelenzanglaan, Carmenstraat, Parklaan, Rigolettostraat en het D. de Langepad.

Tijdens de inloopbijeenkomst Wijkveiligheid kregen alle bezoekers vijf stickers waarmee zij prioriteiten in de maatregelen konden aangeven om de veiligheid en leefbaarheid in de directe woonomgeving te verbeteren. Al eerder konden bewoners tijdens een bewonersbijeenkomst aangeven wat de belangrijkste problemen zijn in de wijk op het gebied van veiligheid.

De maatregel tegen het hard rijden kreeg maar liefst 124 stemmen. Op de tweede plaats vinden bewoners dat de politie samen met de jongerenwerker van de gemeente moet proberen om de jeugd te benaderen. Jongeren zouden meer gebruik moeten maken van jongerencentrum Westdijk. Het probleem wat hierbij genoemd was is de overlast van hangjeugd en uitgaansjeugd in de wijk. De maatregel kreeg 89 stickers.

Op de derde plaats eindigde de maatregel om het project Thuis Op Straat te intensiveren met 66 stemmen. Het Thuis Op Straat project organiseert allerlei activiteiten voor de jeugd op straten en pleinen. Totaal bezochten 200 personen de bijeenkomst.

Met de uitkomsten van de inloopbijeenkomst kan het wijkveiligheidsplan voor Vogelenzang geschreven worden, wat tevens het laatste en dertiende wijkveiligheidsplan van Spijkenisse is. Na vaststelling in de gemeenteraad begint de uitvoering van de maatregelen. Na ongeveer een jaar volgt een evaluatie.