Ingezonden persbericht



Persbericht

Buma/Stemra selecteert automatische test-tools voor applicatiebeveiliging

Nieuwe portal-omgeving van Buma/Stemra optimaal beveiligd met Cenzic Hailstorm

Capelle a/d IJssel / Hoofddorp, 25 september 2006 - - Buma/Stemra, de Nederlandse muziek­auteurs­rechten belangenbehartiger, heeft besloten om de nieuwe webapplicatie en portal-omgeving te beveiligen met Cenzic Hailstorm. De oplossing is geleverd via security specialist Motiv. Hailstorm past volledig binnen de plannen van Buma/Stemra om de beveiliging van de webapplicatie op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. De beveiliging van de klanteninformatie en informatie-uitwisseling moet, volgens de belangenbehartiger van de muziekindustrie, op elk gewenst moment kunnen worden getoetst en geactualiseerd.

Het 'product muziek' onder de aandacht brengen door onder meer de rechten te behartigen van auteurs en tekstdichters en die muziek te promoten, hoort tot de kerntaken van Buma/Stemra. Daarvoor had de organisatie al een website en extranetomgeving. Die wordt nu 'omgebouwd' naar een portal-omgeving met meer functionaliteit voor gebruikers en klanten.

"Niet alleen de buitenwereld moet via de website zien wie we zijn", stelt A. (Armando) Veenhuis, IT-Manager Buma/Stemra, "maar onze directe klanten moeten ook hun financiële gegevens via de portal kunnen inzien. Of bijvoorbeeld liedjes kunnen aanmelden. Van groot belang is dat de portal dan voorzien is van een kern van security."

Buma/Stemra heeft een drietal producten uitvoerig getest en geëvalueerd. Cenzic Hailstorm - van distributeur SyTac Security - is daar als beste product uit gekomen.

Veenhuis: "Technisch dekt Hailstorm volledig de lading. Vooral de modulaire opbouw en de mee groeimogelijkheden spreken ons erg aan. De kennis vanuit Motiv op het gebied van applicatiebeveiliging is essentieel voor de keuze van de oplossing."

"Door onze beveiligingskennis op het gebied van databases, netwerken en web services zijn we als geen ander in staat om met behulp van Cenzic Hailstorm de applicatiebeveiliging op passende wijze in te regelen", stelt Ton Mooren, algemeen directeur van Motiv.

Volgens Veenhuis is de implementatie van Cenzic Hailstorm een soort verzekeringspolis. "We implementeren nu een tool die begrijpelijk en afgestemd is op onze eigen technische mensen. De beveiliging kunnen we regelmatig zelf toetsen en biedt de mogelijkheid voor dynamische controle. Dat geeft uiteindelijk zowel de gebruikers als onze klanten een bepaalde garantie voor zo veilig mogelijke informatie."

Snel webapplicatie test tool

De zeer uitgebreide security scanners en tools van Cenzic maken het mogelijk om penetratietesten ruim 80 procent sneller uit te voeren dan reguliere testen. Hailstorm is een modulair en gebruikersvriendelijk opgezet webapplicatie test tool. Daarmee kan de klant op regelmatige tijdstippen testen uitvoeren. Testen variëren van een quick scan tot een uitgebreide test. Hailstorm wordt iedere twee weken bijgewerkt met de meest recente hackersinformatie. Naast managementinformatie kan er zeer uitgebreide technische rapportage worden geleverd.

"Dat een organisatie als Buma/Stemra als één van de eersten ons product implementeert", zegt Bert Kraaikamp, algemeen directeur van SyTac Security, distributeur van Cenzic Hailstorm, "betekent een erkenning voor Cenzic Hailstorm als een goede beveiligingstool voor webapplicaties. Vooral omdat de keuze is gemaakt na een uitgebreide technische test. Daarbij is ook de flexibiliteit van Hailstorm uitvoerig aan de orde geweest."

Applicatiebeveiliging - een nieuw vakgebied
Applicatiebeveiliging is een vakgebied in opkomst. Hacking op applicatieniveau begint zeer serieuze vormen aan te nemen. Volgens Gartner research vindt 75% van de attacks plaats via poort 80 (http) en 443 (https). Deze poorten staan vrijwel altijd open - zonder extra beveiliging - voor het aanbieden van web applicaties. Het aantal applicatie attacks via http(s) neemt snel toe. Motiv heeft daarom in samenwerking met Comsec een compleet portfolio op het gebied van applicatiebeveiliging ontwikkeld. De oplossingen inzake applicatiebeveiliging omvatten een aantal test-tools en additionele maatregelen voor het in regelen van totaaloplossingen van applicatiebeveiliging. Met het portfolio bieden Motiv en Comsec beter risicobeheer voor applicatiebeveiliging, waaronder kortere en meer volledige testprocedures, waardoor de time-to-market van applicaties wordt verkort. Cenzic Hailstorm is onderdeel van de totaalaanpak voor applicatiebeveiliging.

Volgens Motiv is applicatiebeveiliging een markt die zich zeer snel ontwikkelt. "Met de ruime expertise van Comsec en de kennis van applicaties bij Motiv kunnen we gezamenlijk projectmatig applicatiebeveiliging in regelen. Daarbij levert Motiv in samenwerking met distributeur SyTac de ondersteunende producten inclusief software support op het gebied van applicatiebeveiliging."

SyTac Security B.V. - Rivium Boulevard 102 - 2909 LK Capelle a/d IJssel.

Tel. 010 - 2881012 - website: www.sytac.nl

Over SyTac Security B.V.

De verzamelde kennis en kunde van meer dan 60 jaar op het gebied van informatiebeveiliging van de beide eigenaren van SyTac garanderen een vertrouwde keuze voor zeer innovatieve beveiligingsproducten en -diensten. De geselecteerde producten zijn stuk voor stuk zeer innovatief en leidend op hun gebied. De directe relatie met partners staat borg voor een totaalaanbieding. Daarbij heeft de klant de garantie dat niet alleen een product wordt geleverd maar dat ook de invoering en operationalisering correct verloopt. SyTac beperkt zich tot het gebied van informatiebeveiliging waardoor er een optimale focus is. Het productenaanbod zal altijd up to date gehouden worden met leidende innovatieve producten binnen een beperkt assortiment.

SyTac is distributeur in de Benelux van Cenzic.

Over Cenzic Hailstorm®: Zeer uitgebreide security scanners en tools van Cenzic maken het mogelijk om penetratietesten ruim 80 procent sneller uit te voeren dan reguliere testen. Hailstorm is een modulair en gebruikersvriendelijk opgezet webapplicatie test tool. Daarmee kan de klant op regelmatige tijdstippen testen uitvoeren. Testen variëren van een quick scan tot een uitgebreide test. Hailstorm wordt iedere twee weken bijgewerkt met de meest recente hackersinformatie. Naast managementinformatie kan er zeer uitgebreide technische rapportage worden geleverd.

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als leverancier van complete ICT-security-oplossingen voor databases, webservices en netwerken en richt zich op middelgrote en grote bedrijven in de Benelux. Motiv biedt brede dienstverlening aan bedrijven die hun databeveiliging naar een hoger plan willen brengen. De dienstverlening varieert van totaaloplossingen op het gebied van veilig telewerken tot volledige managed services, waarbij Motiv het totale beveiligingsbeheer van een klant overneemt. Motiv zet zijn kennis van beveiliging ook in op het gebied van applicatieontwikkeling, waarbij het secure (web)applicaties ontwikkelt op het .NET-platform. Het bedrijf werkt nauw samen met marktleiders op het gebied van IT-beveiliging, waaronder Check Point, Nokia, Juniper, Trend Micro, RSA Security en Websense.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra behartigt in Nederland de belangen van binnen- en buitenlandse muziekauteurs en uitgevers. De kerntaak van Buma/Stemra bestaat uit de exploitatie (incasseren en uitkeren van vergoedingen) en het management van muziekauteursrechten voor bij haar aangesloten componisten, tekstdichters en muziekuitgeverijen. Buma/Stemra voert haar diensten op een zakelijke en efficiënte wijze uit via belangenbehartiging en dienstverlening met de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijk kosten. Buma/Stemra beschermt het muziekauteursrecht en ondersteunt het cultureel (nationaal) muziekproduct. Het is daarmee een organisatie die méér doet dan de exploitatie van muziekauteursrechten alleen.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com. (Ref.: PB0206)

NB: SyTac Security B.V. is de nieuwe bedrijfsnaam en voortzetting van het kortgeleden gestarte Isisi bv