Gemeente Geertruidenberg


Kinderopvang, voor iedereen betaalbaar

Op maandag 25 september om 17.10 uur zullen wethouder Antoon van den Enden en de werkgroep kinderopvang het eerste exemplaar van het informatieboekje Kinderopvang Geertruidenberg overhandigen aan de verloskundigenpraktijk 'De Morian'. De drie verloskundigen zijn zeer blij met dit initiatief.
Alle vormen van kinderopvang

De gemeente Geertruidenberg en de kinderopvanginstellingen hebben de handen ineen geslagen om een boekje te maken waarin alle informatie over kinderopvang is opgenomen.

In totaal zijn er in de gemeente Geertruidenberg zeven kinderopvanginstellingen gevestigd:

* Kinderdagverblijf Rikkie

* Kinderdagverblijf Het Bergje

* Gastouderbureau De Beverburcht

* Kinderopvang Dolfijn

* Buitenschoolse opvang Villa Fiësta (Trema)
* Kinderdagverblijf 't Parapluutje

* Kinderdagverblijf 't Parasolletje.

Alle vormen van kinderopvang (gastouderopvang, dagopvang en buitenschoolse opvang) worden geboden. In het tweede deel van het informatieboekje presenteren de bedrijven zich, zodat ouders een goede keuze kunnen maken voor de opvang van hun kinderen. Met ingang van de wet Kinderopvang zijn er veel zaken zoals kwaliteit, toezicht en financiering rondom kinderopvang veranderd. Daarnaast komen er iedere dag `nieuwe' ouders bij, die onbekend zijn met deze wet.

Inkomensafhankelijke bijdrage

In de volksmond wordt vaak geroepen dat kinderopvang erg duur is, met deze informatie willen wij juist aantonen dat kinderopvang voor iedereen betaalbaar is. De belastingdienst vergoedt een inkomensafhankelijke bijdrage. Dit betekent, dat uw inkomen bepaalt wat uw kosten voor kinderopvang zijn. Daarnaast kunnen de werkgevers ook een bijdrage betalen. De totale vergoeding kan oplopen tot zo'n 90% van de kosten voor kinderopvang. U kunt ook uitrekenen hoeveel u kinderopvang kost in uw situatie, vul de rekenmodule in op http://www.kostenkinderopvang.nl.

Het informatieboekje kinderopvang gemeente Geertruidenberg kunt u hier downloaden. Het boekje zal verkrijgbaar zijn op verschillende locaties (verloskundige praktijk, kinderopvanginstellingen, bibliotheek, gemeentehuis, huisarts e.d.).