Politie Haaglanden

persberichten 25 september

Haaglanden, 25-09-2006

Oproep getuigen: straatroven
Den Haag - Een 27-jarige Haagse werd zondag 24 september rond 13.15 uur slachtoffer van een straatroof aan de Rijswijkseweg. Zij was aan het bellen toen zij voelde dat haar mobiele telefoon uit haar linkerhand werd gerukt. Zij zag een jongen van rond de 20 jaar met kort donker haar en donkere kleding wegrennen en bij een andere jongen achterop een bromfiets springen. Zij reden weg in de richting van de Laakweg. Als u informatie heeft over dit incident kunt u contact opnemen met politiebureau Laak via: 0900-844.

Een 58-jarige vrouw uit Den Haag liep zondag 24 september rond 14.15 uur over de Carels Havenstraat toen tijdens het oversteken haar tas uit haar hand werd gerukt. Voorafgaand aan het voorval hoorde zij een scooter achter haar rijden, voordat zij goed en wel besefte wat er gebeurd was, had zij alleen nog de hengels van haar tas in haar hand. Op de donkerkleurige scooter zaten twee daders. De bijrijder was een stevige, getinte man met een kaal hoofd en grijze jas. Van de bestuurder is geen signalement bekend. Als u informatie heeft over dit incident kunt u contact opnemen met politiebureau Zuiderpark via 0900-8844.

Vrouw rijdt tegen boom
Den Haag - Een 42-jarige Haagse parkeerde zondag 24 september rond 17.50 uur haar auto op de Volendamlaan tegen een boom. Zij reed in een bocht toen zij de controle over het voertuig verloor en het trottoir opschoot. Haar rit eindigde uiteindelijk tegen een boom. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Glazen plaat winkelcentrum Leyweg
Den Haag - De politie werd zondag 24 september rond 17.00 uur gestuurd naar het winkelcentrum aan de Leyweg, omdat er een glazen plaat van de overkapping op straat was gevallen. Er vielen geen gewonden. Voor de veiligheid is de omgeving afgezet met politielint.

Beginnend bestuurder uit de bocht
Den Haag Een 20-jarige automobilist uit Delft is zondag 24 september om 20.15 uur op de Oostduinlaan uit de bocht gevlogen. De auto ramde daarbij een verkeerspaaltje met daarop een 30 km bord. De automobilist, een beginnend bestuurder, bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies de verdachte 545 ugl. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen.

Politie zoekt getuigen ongeval
s Gravenzande Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval. Op zondag 24 september om 16:40 uur reed een 19-jarige automobilist uit Den Haag over de Maasdijk. Tot zijn grote schrik kwam er uit tegenovergestelde richting op zijn weghelft een vooralsnog onbekende personenauto aanrijden die bezig was in te halen en recht op de 19-jarige afreed. Teneinde een aanrijding te voorkomen restte de 19-jarige niets anders dan de dijk af te sturen waarbij de man met voertuig en al in het water belandde. De onfortuinlijke bestuurder en zijn 22-jarige passagier kwamen met de schrik vrij. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Westland of telefonisch via 0900-8844.

Verdachte doorrijden aangehouden
Monster Een 18-jarige automobilist uit Hoek van Holland werd op maandag 25 september om kort na middernacht in zijn woonplaats aangehouden. De man veroorzaakte in de Herckenrathstraat een aanrijding waarbij hij twee personenautos beschadigde. Hierna reed de man weg. Dankzij een getuige die het kenteken van de auto noteerde kon de man later thuis worden aangehouden. Aan het bureau bekende de man de aanrijding. Hij kreeg een proces-verbaal.

Oude vrouw slachtoffer babbeltruc
Voorburg Een 84-jarige inwoonster uit Voorburg, woonachtig aan de Corbulokade is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Naar nu is gebleken is er vanaf maandag 18 september diverse malen geld van haar rekening gepind. De vrouw is daarbij voor een groot geldbedrag gedupeerd. Volgens het slachtoffer had de man zich uitgegeven voor een medewerker van een energiebedrijf . De politie stelt een onderzoek in.

Minderjarigen jongens aangehouden
Zoetermeer Twee minderjarige jongens (14 jaar) zijn op zondag 24 september om 12:30 uur op het Ameland aangehouden. De jongens reden op een bromfiets en gingen er bij het naderen van een politievoertuig lopend vandoor. Ver kwamen zij echter niet. Aan het bureau verklaarden de jongens dat zij de bromfiets gevonden hadden. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets was gestolen.

Politie zoekt getuigen straatroof
Zoetermeer Een 27-jarige Zoetermeerder is op zondag 24 september om 06:00 uur het slachtoffer geworden van een straatroof met geweld. De man werd op het fietspad aan de Bomanshove door een nog onbekende groep personen belaagd die hem vervolgens trachtte te beroven. De man werd daarbij gesneden in zijn hand. Het slachtoffer is met ernstig lestel aan zijn hand opgenomen in een ziekenhuis. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Zoetermeer of telefonisch via 0900-8844.

Met auto tegen huis
Zoetermeer - Een 35-jarige Zoetermeerder keek wel vreemd op toen hij tegen zijn huis aan de Driebruggenstraat een auto aantrof. De nog onbekende bestuurder was kennelijk de macht over het stuur verloren en daarbij tegen het huis van de 35-jarige tot stilstand gekomen. In de gevel van het huis zat een scheur. In de brievenbus vond de man een briefje van de kennelijke eigenaar met daarop excuses voor het ongeval.