Ingezonden persbericht


Persbericht

25 september 2006

Salesforce.com maakt groeispurt in de Benelux

~ 2006 markeert ommekeer in de regio: van 1 naar 11 medewerkers in minder dan een jaar ~ Salesforce.com (NYSE: CRM), technologie- en marktleider op het gebied van on-demand business services, heeft in de Benelux een onstuimige groei doorgemaakt in de periode van januari tot de zomer van 2006. Het wereldwijde succes van salesforce.com nam een vlucht en in minder dan een jaar tijd is de organisatie gegroeid naar een team van 11 medewerkers in de Benelux-regio.

Het afgelopen jaar heeft salesforce.com Benelux verschillende grote nieuwe klanten opgetekend, waaronder Gasterra, Priority Telecom, Fortis Investments, Commit, Konica Minolta Printing Solutions EMEA en Packard Bell.

Salesforce.com heeft zijn werkterrein de afgelopen jaren steeds meer uitgebreid en biedt nu behalve CRM ook andersoortige on-demand oplossingen via AppExchange. Er zijn meer dan 300 applicaties van 200 bedrijven te vinden op de AppExchange, Sinds de lancering in januari 2006 hebben klanten meer dan 12.000 applicaties geïnstalleerd. Vanaf het begin van de AppExchange-preview in september 2005 hebben er meer dan 132.000 ´testritten´ plaatsgevonden.

"De groei van AppExchange heeft zeker ook bijgedragen aan ons succes in de Benelux", zegt Chrétien Minke, General Manager Benelux van salesforce.com. "Naast het aantal implementaties van onze on-demand CRM-diensten is ook het aantal AppExchange-gebruikers in de Benelux toegenomen."

Europa is een van de grootste groeimarkten geworden voor salesforce.com en kent bovendien de meest omvangrijke salesforce.com-implementaties. De geïntensiveerde activiteiten in de Benelux sluiten hier direct bij aan.

(240 woorden)

Bericht voor de redactie

Over Salesforce.com
Salesforce.com is markt- en technologieleider in on-demand zakelijke diensten. Met de Salesforce-familie aan on-demand applicaties kunnen klanten al hun sales-, support-, marketing- en partnerinformatie beheren en delen. Via AppExchange, salesforce.coms on-demand platform, kunnen klanten snel en gemakkelijk nieuwe, krachtige applicaties ontwikkelen, de Salesforce-familie customiseren en integreren om tegemoet te komen aan hun eigen behoeftes en on-demand applicaties distribueren en verkopen. Klanten kunnen ook gebruik maken van Succesforce, salesforce.coms aanbod aan training, ondersteuning, consulting en best-practices.

Vanaf juli 2006 beheert salesforce.com de klantinformatie van circa 24.800 klanten en circa 501.000 betalende abonnees, waaronder klanten als Advanced Micro Devices (AMD), America Online (AOL), Avis/Budget Rent A Car (Cendant Rental Car Group), Dow Jones Newswires, Nokia, Polycom en SunTrust. Alle nog niet aangekondigde diensten of features waar in dit of andere persberichten en openbare verklaringen aan wordt gerefereerd, zijn momenteel nog niet beschikbaar en hoeven niet op tijd of helemaal niet te worden geleverd. Klanten die onze diensten aanschaffen moeten de aankoopbeslissing maken gebaseerd op de features die momenteel aanwezig zijn. Het hoofdkantoor van salesforce.com is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange met het 'ticker' symbool 'CRM'. Bezoek voor meer informatie www.salesforce.com.

###

Salesforce.com is a registered trademark of, and The Business Web, AppExchange and Successforce are trademarks of, salesforce.com, Inc., San Francisco, California. Other names used may be trademarks of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marisa Pumares van LEWIS Communicatie: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: marisap@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Amanda Fennell, marketing manager bij salesforce.com EMEA: Tel: +44 870 351 5472
E-mail: afennell@salesforce.com Website: http://www.salesforce.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com