Ingezonden persbericht


Persbericht

CSU haalt bezem door IT-omgeving

~ AAC Cosmos helpt organisatie effectiever werken met Server Based Computing ~

Eindhoven, 25 september 2006 - ICT-dienstverlener AAC Cosmos heeft bij schoonmaak- en beveiligingsorganisatie CSU een gecentraliseerde omgeving geïmplementeerd op basis van Citrix MetaFrame Xp en Windows 2003. CSU besloot deze middelen in te zetten voor een beter verloop van het bedrijfsproces en een betere dienstverlening naar zijn klanten.

Met deze implementatie wil CSU samen met AAC Cosmos de kwaliteit van de ICT-dienstverlening naar de gebruikers handhaven en tegelijkertijd verbeteren. Ook het verhogen van de beschikbaarheid van de ICT-omgeving, het verlagen van de automatiseringkosten en het vereenvoudigen van het beheer speelden mee bij de keuze voor een centrale server-omgeving.

In de oude situatie werkte de 8.500-man sterke organisatie via vier verschillende server-locaties om de werkplekken op twintig verschillende vestigingen in Nederland aan de gang te houden. Dankzij de bijkomende server-consolidatie die de implementatie van Citrix teweegbrengt, werkt het bedrijf nu met één enkel datacentrum op het hoofdkantoor in Uden. Daarnaast heeft AAC Cosmos een aantal werkplekken gemigreerd naar een Citrix Server Based Computing-omgeving. Voor de kantoorautomatisering werd aan de back end-systemen Windows 2003 toegevoegd. Ook herzag de organisatie het beveiligingsconcept door de bestaande firewall aan te passen om de mogelijkheden voor thuiswerken en mobiel werken te vergroten.

"Wij wilden met deze centralisatie als het ware onze eigen IT-omgeving ook eens een mooie opknapbeurt geven. Onze medewerkers liepen vaak tegen problemen aan als langzame applicaties en het onvermogen efficiënt op afstand te kunnen werken. Dankzij deze implementatie behoren dergelijke problemen nu tot het verleden", vertelt Ben Helleman, Manager ICT bij CSU.

"Voor een bedrijf als CSU is een overzichtelijk beheer van cruciaal belang omdat veel klanten en medewerkers afhankelijk zijn van een goede ICT-omgeving. In onze ogen was het dan ook noodzakelijk om een zo toegankelijk mogelijk systeem te implementeren dat het bedrijf op alle mogelijke manieren kan helpen een nog betere service te bieden", aldus Wilbert van Beek, commercieel regio directeur bij AAC Cosmos.

(335 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AAC Cosmos
AAC Cosmos is een ICT-partner met specifieke kennis op het gebied van ontwerpen, implementeren, toepassen en beheren van ICT-oplossingen. Het bedrijf heeft 380 medewerkers en 6 vestigingen in het hele land. AAC Cosmos richt zich met zijn dienstverlening voornamelijk op middelgrote organisaties in het bedrijfsleven, maar heeft ook grote organisaties binnen de zorgsector, lokale overheid en centrale overheid in zijn klantenkring. AAC Cosmos denkt als ICT-partner met zijn klanten mee over hoe zij ICT pro-actief en op een strategische manier kunnen inzetten, en heeft daarnaast ook specifieke kennis op het gebied van ICT-oplossingen voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen. In vrijwel iedere samenwerking met leveranciers beschikt het bedrijf over de hoogste (service-) accreditaties. Zo is het bedrijf onder andere Citrix Benelux Partner of the year 2005, Novell Platinum Solution Partner, Cisco Premier Partner, HP Preferred Partner 2006, Microsoft Gold Certified Partner for Security Solutions, Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solutions, Exact Support Partner van het Jaar 2004 en Exact Partner van het Jaar 2005. Daarnaast is AAC Cosmos winnaar van de CRN Award Best Value Added Reseller of the Year 2005. Meer over AAC Cosmos kunt u vinden op: http://www.aaccosmos.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
Email: ilonadb@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com