Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 25-09-2006

Politie betrapt jongen zonder rijbewijs
EMMEN In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 01.40 uur, zagen agenten een jongen in een auto over de Rondweg rijden. Controle wees uit dat de 18-jarige knaap uit Emmen geen rijbewijs had en reed in de auto van zijn moeder. De auto had hij stiekem meegenomen. Hij kreeg een proces-verbaal. De jongen met auto werd thuis afgeleverd omdat er geen andere chauffeur beschikbaar was. (06-182877)

Politie verhindert nachtelijke sloop
COEVORDEN Zondagavond, omstreeks 22.30 uur, troffen agenten twee mannen aan in een zogenaamde sloopflat aan de Drostenstraat. De hekken om het gebouw waren omver getrokken. In de keldergang werden een 35-jarige man uit Hoogeveen aangetroffen en een 44-jarige man uit Coevorden. Met gereedschap werd bij het licht van een zaklantaarn koperen leidingen verwijderd. Gereedschap en koper werd in beslag genomen en de beiden werden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (06-182863)

Huiselijk geweld
BEILEN - Zondagavond werd in zijn woning een 32-jarige man aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn 33-jarige echtgenote geslagen. De vrouw doet aangifte, de man is ingesloten en volgt de procedure Huiselijk geweld. (06-182851)

Agenten nemen minibikes in beslag
VEENHUIZEN Zondagmiddag zagen agenten twee jeugdige bestuurders op minibikes over de Ingenieur Mentropweg rijden. De agenten namen poolshoogte na klachten uit de buurt dat de jongelui met de motoren overlast veroorzaakten. De jongens van 10 en 13 jaar werden door de agenten aangesproken. De 13-jarige jongen kreeg een proces-verbaal voor het onverzekerd rijden op de minibike. De 10-jarige kan wegens zijn leeftijd strafrechtelijk niet vervolgd worden. Beide motoren zijn in beslag genomen en worden vernietigd, de ouders van de jongens deden afstand van de minibikes. (06-182775)

Peuter met vinger vast in automaat
NORG Zondagmiddag kreeg de politie melding dat een peuter met zijn vinger vast zat in een sigarettenautomaat. Agenten zagen dat aan de Peesterstraat een 3-jarige peuter met zijn vinger vastzat in de geldsleuf van de automaat. De brandweer moest er aan te pas komen om hem te bevrijden. Geen letsel aan over gehouden. (06-182785)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 12 80.