Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Atos Consulting breidt activiteiten uit in België

Parijs/Zaventem, 25 september 2006 - Atos Consulting, de consultingtak van Atos Origin, breidt zijn activiteiten uit met de officiële lancering van Atos Consulting in België. Deze lancering past binnen de strategische groei-ambitie van Atos Origin voor België en Luxemburg. Atos Consulting in België wordt geleid door de ervaren Luc Brouwers die eerder onder meer CIO bij Ideal Standard en partner bij Deloitte Consulting was.

Atos Consulting is de internationaal opererende IT- en Business Consultancy Divisie van Atos Origin. Door de krachtenbundeling van de consultancyvestigingen in verschillende Europese landen, kan de organisatie over de grenzen heen de verantwoordelijkheid op zich nemen voor internationale projecten. In totaal werken wereldwijd 2.500 consultants bij Atos Consulting. Atos Consulting België zal deel uitmaken van het internationale Atos Consultingnetwerk dat in Europa reeds actief is in Nederland, Engeland, Frankrijk en Spanje, en zal zich nu ook richten op de Belgische en de Luxemburgse markt met een breed aanbod van state of the art IT- en businessoplossingen in uiteenlopende marktsectoren.

Wilbert Kieboom, CEO van Atos Origin Noord-Europa: "Adviesdiensten spelen een integrale rol in onze dienstverlening en worden veelal verbonden aan oplossingen waarin ook systeemontwikkeling en outsourcing een belangrijke rol spelen. Atos Consulting biedt onze klanten de beschikking over internationale consultancykennis die naadloos aansluit op hun markt en branche. Atos Consulting zal de marktpositie van Atos Origin in België versterken en zal onze klanten in België en Luxemburg een volledig nieuw portfolio van diensten en oplossingen bieden. We zijn dan ook ingenomen met de komst van Luc Brouwers, onze nieuwe directeur én zelf een ervaren consultant." Brouwers kan terugblikken op een brede ervaring in zowel het bedrijfsleven als in consulting. Hij was eerder onder meer CIO bij Ideal Standard en partner bij Deloitte Consulting. Bij beide bedrijven leidde hij verscheidene globale bedrijfstransformatieprojecten gebaseerd op SAP. Hij startte zijn loopbaan in 1989 bij Siemens en werkte vervolgens bij SAP, CSC, Deloitte Consulting en American Standard Europe. Hij is houder van een MBA van de universiteit van Leuven en een Master in Civil Engineering van de universiteit van Brussel. Atos Consulting voorziet in specifieke expertise voor financiële instellingen, de publieke sector, de telecomsector en productiebedrijven. Voor de internationale dienstverlening maakt Atos Consulting gebruik van vier 'centres of excellence':
. business & technology strategy

. financial management

. operational transformation

. people & change management

De consultants werken met vaste, beproefde methodieken hetgeen een kwalitatief consistente, grensoverschrijdende dienstverlening garandeert. Over Atos Consulting
Atos Consulting, de internationaal opererende consultancy divisie van Atos Origin, is een toonaangevende, business- en IT-consultancy dienstverlener met wereldwijd meer dan 2,500 gedreven professionals.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5,5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 47.000 in 40 landen. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht