Politie Midden- en West Brabant

Deze week in Bureau Brabant

TILBURG, 25 september 2006

Deze week besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een mensenhandelzaak die zich in Eindhoven en Breda afspeelde. De politie zoekt de dader van een ernstige verkrachting in Wanroy en zij vraagt opnieuw de aandacht van de kijkers voor een overval die zich vorig jaar afspeelde in Zeeland.

Mensenhandel

In oktober 2003 wordt een dan nog 19-jarig meisje uit Kongo in Eindhoven door een onbekende man tot prostitutie gedwongen. In de zomer van 2004 neemt een inwoner van Breda (of omgeving) haar mee naar zijn woning. Ook hij dwingt het slachtoffer zich te prostitueren. Ruim een jaar later, in oktober 2005, ziet de vrouw kans te ontsnappen op het station in Breda. De politie beschikt over goede signalementen van de twee mannen en laat compositietekeningen zien. Verder zijn er aanwijzingen over de plaatsen waar het slachtoffer in Eindhoven en Breda zou hebben verbleven.

Verkrachting Wanroy

Op zondag 9 juli wordt op recreatieterrein de Bergen in Wanroij een negenjarig meisje verkracht. De politie is direct daarna gestart met een uitgebreid onderzoek. Een Team Grootschalig Optreden bestaande uit zes rechercheurs werkt nog dagelijks aan deze zaak.

In Bureau Brabant wordt aandacht voor dit misdrijf gevraagd. Ook in het programma Opsporing Verzocht van dinsdag 26 september wordt deze zaak behandeld.

Overval Zeeland

In de vroege ochtend van zaterdag 24 september 2005 vindt een overval plaats in het dorpje Zeeland. Als een ouder echtpaar thuiskomt in hun woning aan het Burgerveld wordt het stel door drie mannen overvallen. De overvallers dringen de woning binnen. Zij zijn onder andere op zoek naar een pinpas. Daarbij worden de slachtoffers mishandeld en
gedwongen hun pinpas af te geven. Kort na de overval wordt met een van de gestolen pinpassen gepind bij de Rabobank aan de Kerkstraat in Zeeland. Op de beelden is duidelijk te zien dat een man binnenkomt en geld pint.

Deze overval is op 8 november 2005 behandeld in Bureau Brabant en later ook in het programma Opsporing Verzocht. De politie heeft veel onderzoek verricht in deze zaak. Er zijn talloze getuigen gehoord en onder andere flyers verspreid in horecagelegenheden in Uden, Zeeland en omgeving. Tot op heden zonder resultaat.

Het rechercheteam dat deze zaak behandelt ziet momenteel aanleiding om de zaak opnieuw in de publiciteit te brengen. Er zijn nieuwe
ontwikkelingen.

Dode vrouw in Chaam

Op zaterdag 26 augustus troffen twee jongens in een maïsveld in Chaam het levenloze lichaam van een vrouw aan. Het slachtoffer is een 51-jarige vrouw afkomstig uit het Belgische Turnhout. In Bureau Brabant wordt aandacht voor dit misdrijf gevraagd.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 25 september om 19:00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 26 september 17.00 uur.

Kijk ook op www.bureaubrabant.nl