Politieberichten Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht, 25-09-2006

Twee verdachten aangehouden na (poging) inbraak

ZEIST Zondagmiddag 24 september zijn twee personen (15 en 19 jaar uit Zeist) aangehouden op verdenking van (poging tot) inbraak in een manege aan de Beverweerstseweg.

Getuigen meldden dat de twee zich verdacht ophielden bij het gebouw. De politie ging er heen en constateerde dat er braaksporen waren. Getuigen hadden een signalement doorgegeven en na een zoekactie in de buurt, hield de politie het tweetal aan in een voertuig aan de Philips van Bourgondielaan. In het voertuig trof de politie inbrekersgereedschap aan. Het auto is in beslag genomen.

Op het politiebureau hebben de twee bekend te willen inbreken. De minderjarige verdachte is doorgestuurd naar bureau Halt. Proces-verbaal tegen de 19-jarige wordt opgemaakt.

Vooralsnog worden er geen goederen vermist.

Ongeval

DE BILT Zondagavond rond 20.00 uur vond bij de kruising van de Soestdijkseweg Zuid en de Dorpsstraat een aanrijding plaats tussen een 22-jarige automobilist uit Zeist en een 16-jarige bromfietsster uit Zeist. De automobilist sloeg linksaf en verleende hierbij geen voorrang aan de vrouw op haar bromfiets. De vrouw is met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Auto in brand

ZEIST Zondagochtend rond 06.40 uur meldde een buurtbewoner dat er aan de Brugakker een auto in brand stond. De politie en brandweer werden gealarmeerd. De brandweer heeft de brand geblust en het verbrandde voertuig is weggesleept. Een aantal autos die naast het voertuig stonden liepen ook schade op. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen die de politie kunnen helpen bij het onderzoek contact op te nemen met de politie van district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De afdeling Forensische Opsporing van de politie zal het voertuig onderzoeken.