Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Trio verdacht van autokraken opgepakt

Publicatiedatum: 25-9-2006 11:22:33

Ede - Drie Edenaren van 18, 31 en 43 jaar zijn in de nacht van zondag op maandag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van inbraken in auto's. Omstreeks kwart voor vier werden door buurtbewoners aan De Zoom breekgeluiden gehoord waarna men de politie waarschuwde. Agenten zagen kort na aankomst drie personen wegrennen. Twee van hen konden na een korte achtervolging te voet worden aangehouden op de Stompekamperweg. De derde verdachte werd op de Tielkemeijerweg in de kraag gevat. In de buurt bleek in enkele auto's te zijn ingebroken waarvan het trio wordt verdacht verantwoordelijk te zijn. De drie Edenaren zijn ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken Harskamper valt door de mand bij routinecontrole
Publicatiedatum: 25-9-2006 11:21:29

Ede - De Edese politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Telefoonweg een 26-jarige automobilist uit Harskamp aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man liep tegen de lamp bij een routinealcoholcontrole. Bij het aanspreken roken agenten dat de Harskamper gedronken had. Daarop moest de man mee naar het politiebureau voor het ondergaan van de ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage vastgesteld van 2,23. Voor beginnende bestuurders, zoals in het geval van de Harskampse automobilist, is dat tien keer zoveel als is toegestaan. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Wageninger raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 25-9-2006 11:20:10

Wageningen - Een 50-jarige Wageninger die onder invloed was is zondagochtend zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man bleek met een alcoholpromillage van 1,57 achter het stuur van zijn wagen te hebben gezeten en werd op de Veerweg in zijn woonplaats door de politie onderschept. Rond kwart voor elf werd de politie getipt door een andere weggebruiker, die de Wageninger over de Generaal Foulkesweg had zien rijden. Volgens de waarneming van de getuige zou de bestuurder onder invloed zijn en slingerend rijden. Op de Veerweg werd de Wageninger door politieagenten aangetroffen. Bij het uitstappen maakte de man al een beschonken indruk doordat hij onvast ter been bleek. Tegen de Wageninger is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Minibike van Scherpenzeler (14) in beslag

Publicatiedatum: 25-9-2006 11:19:24

Scherpenzeel - De politie heeft zondagmiddag op de Dorpsstraat in Scherpenzeel een veertienjarige jongen aangetroffen op een minibike. Het motorfietsje werd in beslag genomen. Bovendien kan de jongen een proces-verbaal tegemoet zien omdat hij nog niet de vereiste leeftijd bezat om een dergelijk voertuig te besturen. Het rijden met een minibike is evengoed verboden. De minimotoren blijken door hun afmetingen een gevaar te zijn in het verkeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053