Eric Fischer nieuwe voorzitter PAEPON

Paepon

Platform van Aangewezen/Erkende Particuliere Onderwijsinstellingen in Nederland

Persbericht

Utrecht, 25 september 2006

Eric Fischer nieuwe voorzitter PAEPON

Het bestuur van PAEPON (Platform van Aangewezen/Erkende Particuliere Onderwijsinstellingen in Nederland), de brancheorganisatie voor het particulier onderwijs, heeft in haar vergadering van 22 september, met algemene instemming van de leden, besloten om Prof. dr. Eric Fischer tot voorzitter van de vereniging te benoemen. Hij volgt daarmee de huidige interim voorzitter Heleen Keijzer-Lambooy op.

De leden en het bestuur van PAEPON zijn zeer verheugd met over de komst van de nieuwe voorzitter. Fischer staat bekend om zijn daadkracht en heldere communicatiestijl en kan daarmee een stevige bijdrage leveren aan de nieuwe koers van PAEPON, zoals verwoord in de strategienotitie PAEPON kiest positiefx.

Eric Fischer is zelf ook enthousiast over zijn nieuwe functie. ' Het particulier onderwijs is van essentieel belang bij de verdere ontwikkeling van Nederland als kennissamenleving, en verdient daarom alle ruimte en steun. PAEPON fungeert als belangrijke schakel tussen onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid in de discussies die gevoerd worden woeden omtrent bijvoorbeeld kwaliteit, leven lang leren en internationale (kennis- en arbeids)mobiliteit. Ik verheug me erop om namens PAEPON die discussies te voeren met alle betrokkenen en zo iets te kunnen betekenen voor het particuliere onderwijs.'

Eric Fischer was tot maart dit jaar algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, een functie die hij sinds 1993 heeft bekleed. Hij is vervolgens benoemd tot interim directeur generaal van de Europese koepel van het Verbond (CEA). Naast deze werkzaamheden is hij bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en bekleedt hij diverse bestuursfuncties.