Politie Midden- en West Brabant

Publiekskrant Blauw valt weer in de bus

TILBURG, 25 september 2006

Zuidelijke korpsen werken samen om burgers te informeren Nieuwe politiekrant Blauw valt op de mat

TILBURG: De zuidelijke zes politieregios hebben voor de tweede keer de handen ineen geslagen om Blauw uit te brengen. Met deze krant, die een oplage heeft van 1,4 miljoen exemplaren informeert de politie actief haar inwoners over de aanpak en preventie van criminaliteit. Blauw wordt aangeboden in een herkenbare politie-envelop en valt deze week op de mat in alle huishoudens in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

In deze uitgave, die vier paginas telt, krijgt de lezer een kijkje achter de schermen van de Noodhulp. Dit zijn de politiediensten die reageren op de spoedmeldingen. Een heftige baan, waarin agenten bij tal van noodsituaties in actie komen. Ook wordt ingegaan op het werk van een wijkagent. Deze politiemensen kennen hun buurten goed en proberen eventuele problemen in hun wijk aan te pakken of te voorkomen.

Zonder licht?

In Blauw praten we ook over het fenomeen fietsen zonder licht. Voor sommigen is het vanzelfsprekend dat je mét licht door het donker fietst. Terwijl anderen zo hun eigen redenen hebben om het juist zonder te doen. Woninginbraak passeert ook de revue. Dit helaas nog veel voorkomende - misdrijf heeft een grote impact op slachtoffers en kan goed voorkomen worden. Door voorzorgsmaatregelen te nemen tegen ongenode gasten, wordt het risico op een woninginbraak aanzienlijk verkleind. In het blad kan de lezer een aantal praktische tips vinden op dit gebied.

In de editie van het regiokorps Midden en West Brabant worden daarnaast inwoners bedankt die zich hebben aangemeld voor SMS-Alert. Tegelijkertijd worden lezers die zich nog niet bij dit initiatief hebben aangemeld, opgeroepen dit alsnog te doen. Ook worden lezers opgeroepen om op 14 oktober, de Landelijke politiedag, een bezoek te brengen aan een van onze vier politiebureaus. Daar wacht hen een informatieve en spannende politiedag.

Samenwerking

Deze uitgave van Blauw is de tweede waarin de zuidelijke zes politieregios samenwerken. Dit zijn de korpsen: Zeeland, Midden en West Brabant, Brabant Noord, Brabant Zuid Oost, Limburg Noord en Limburg Zuid. De binnenste twee paginas van de krant zijn voor alle regios gelijk, de voor- en achterpagina is per politieregio verschillend. De zes edities hebben een gezamenlijke oplage van ruim
1,4 miljoen exemplaren.

Degenen die de krant niet hebben ontvangen, kunnen een exemplaar afhalen bij alle gemeente-huizen, bibliotheken en politiebureaus. De volgende Blauw verschijnt in begin 2007. Vanzelfsprekend kan de lezer ook de internetsite www.politiemwb.nl bezoeken voor meer informatie.

Auteur: Manfredi Mauro