Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 25 september 2006

Laatste kans voor aanmelden vernieuwend project voor Zilveren Maan Prijs

Iedereen die een geslaagd project of baanbrekende activiteit op het gebied van natuur, milieu of landschap in Noord-Holland kent, dat is uitgevoerd door een enthousiaste vrijwilliger of vrijwilligersgroep heeft nog een paar weken de gelegenheid deze voor te dragen voor de Zilveren Maan Prijs. Het project moet wel recentelijk zijn uitgevoerd. Uiterlijk maandag 16 oktober moeten de aanmeldingen binnen zijn bij Landschap Noord-Holland.

De Zilveren Maanprijs is bedoeld om een geslaagd project of baanbrekende activiteit op het gebied van natuur, milieu of landschap in Noord-Holland, dat is uitgevoerd door een enthousiaste vrijwilliger of vrijwilligersgroep in het zonnetje te zetten. De prijs is een initiatief van de Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland en IVN Consulentschap Noord-Holland. De Zilveren Maan werd in 2002 voor het eerst uitgereikt. De Zilveren Maanprijs is in 2005 uitgereikt aan Stichting Noordzeekanaalgebied: 'Sterk, Schoon & Slim'.

U kunt uzelf, uw eigen groep, een persoon of een andere organisatie aanmelden voor de Zilveren Maanprijs. Aanmeldingen dienen uiterlijk maandag 16 oktober binnen te zijn bij Landschap Noord-Holland. De uitreiking van de Zilveren Maan vindt plaats op zaterdag 9 december, tijdens de Noord-Hollandse Natuurdag. Meer informatie en een aanmeldingsformulier vindt u op www.zilverenmaanprijs.nl U kunt ook contact opnemen met Landschap Noord-Holland, telefoon 0251 - 66 22 44.

De prijs, bestaande uit een beeldje gemaakt door mw. F. Zwaag, ontleent haar naam aan een in Noord-Holland vrijwel uitgestorven dagvlinder, de Zilveren Maan. Alleen bij Kortenhoef wist een kleine populatie van de Zilveren Maan te overleven. In het Ilperveld is in 2001 de vlindersoort succesvol geherintroduceerd.