Ingezonden persbericht


Eén telefoon voor vast en mobiel, altijd voordelig tarief

Orange start met Unique, nieuwe generatie mobiele èn vaste telefoon

Den Haag, 25 september 2006 - Orange presenteert tijdens een persbijeenkommst in Parijs vandaag haar nieuwe generatie mobiele èn vaste telefoon. Unique is het eerste product op de Nederlandse markt dat het beste van 'vaste' en mobiele telefonie samenbrengt in één toestel. Orange biedt met Unique het gemak van één abonnement, één nummer en éen adresboek in een enkele telefoon voor gebruik thuis, onderweg of op het werk. Wie thuis met Unique belt naar vaste nummers betaalt naast een starttarief van ¤ 0,06 sleechts ¤ 0,025 per minuut zonder extra abonnementskostenn. Unique van Orange is vanaf 17 oktober a.s. in Nederland verkrijgbaar.

Altijd voordelig tarief
Unique werkt samen met de Livebox. Binnenshuis wordt Unique de 'vaste' telefoon door via WiFi te verbinden met de Livebox waarna het gesprek via breedband internet wordt afgehandeld. Dat zorgt voor een optimaal bereik thuis. En dan geldt ook het zeer voordelig tarief per minuut naar alle vaste nummers in Nederland zonder extra kosten. Ook voor internationale gesprekken gelden gunstige tarieven. Met de Unique voordeelbundel van ¤ 10 kun je onbeperrkt bellen naar alle vaste nummers en alle mobiele Orange nummers in Nederland. Buitenshuis switcht Unique over naar het GSM netwerk van Orange. Voor die gesprekken geldt het aantrekkelijke mobiele tarief (afhankelijk van de gekozen bundel).

Naadloos switchen
Unique biedt altijd een ononderbroken service. Een gesprek dat thuis via de Livebox is begonnen, switcht automatisch en naadloos over naar het Orange mobiele netwerk als de beller zijn huis verlaat. Een icoon op het display van het toestel geeft exact aan over welk netwerk het gesprek loopt. Start het gesprek binnen het bereik van de Livebox tegen het voordelige 'vaste' tarief, dan blijft dat tarief geldig tot het einde van het gesprek. Ook als er intussen is geswitcht naar het mobiele netwerk. En andersom.

Meerdere toestellen, gelijktijdige gesprekken
Voor huishoudens met meerdere leden biedt Unique voordelig gebruiksgemak. Het is namelijk mogelijk meerdere telefoons op de Livebox aan te sluiten. Er kunnen tegelijk vijf gesprekken via Unique worden gevoerd. En elk tegen het voordelige 'vaste' tarief. Wie daarbij ook nog zijn vaste nummer wil behouden, kan dat eenvoudig doen. Er hoeft alleen Telefonie aan het Orange ADSL Family abonnement te worden toegevoegd. Tijdens de persbijeenkomst in Parijs zei Didier Lombard, CEO van France Telecom Group: 'Met de introductie van Unique brengt France Telecom een werkelijk geconvergeerd product onder het Orange merk in Europa op de markt. Met Unique kunnen consumenten dagelijks deelnemen aan de New Experience of Telecommunications die France Telecom eerder als strategie heeft aangekondigd'.

Verkrijgbaarheid
Unique is makkelijk verkrijgbaar via www.orange.nl, een van de 61 Orange shops of via de Orange partners BelCompany, t for telecom, ADSLwinkel.nl en GSMbestellen.nl. Voor Unique is een Orange mobiel abonnement vereist met een mobiele telefoon die uitgerust is met Unlicensed Mobiele Access (UMA) technologie, plus Orange ADSL Family (breedband internet) met de draadloze variant van de Livebox. Er zijn vanaf 17 oktober a.s. twee aantrekkelijke toestellen met UMA verkrijgbaar: de Nokia 6136 en de Samsung P200. De telefoons zijn gratis bij een Orange abonnement vanaf Orange ¤ 25 en een tweejarigg contract.

Abonnementen en tarieven Unique van Orange
Voor Unique is een mobiel abonnement van Orange nodig. Er zijn diverse bundels om uit te kiezen, afhankelijk van de eigen situatie en behoefte.

Binnen het thuisnetwerk van Unique bedraagt het tarief voor bellen naar vaste nummers ¤ 0,025 peer minuut (plus een starttarief van ¤ 0,06). Het tarieff voor bellen naar internationale nummers hangt van de zone waar naar gebeld wordt (zie tabel hieronder). Bij Orange reken je per seconde af.

Starttarief
Bellen naar vast
Bellen naar internationaal
(zone 1)
Bellen naar internationaal
(zone 2)
Bellen naar internationaal
(zone 3)
Bellen naar internationaal
(zone 4)
vast
mobiel
vast
mobiel
vast
mobiel
vast
mobiel
¤ 0,066
¤ 0,025
¤ 0,05
¤ 0,25
¤ 0,25 ¤ 0,30>
¤ 0,05
¤ 0,25
¤ 0,55
¤ 0,75

Er is bovendien een Unique voordeelbundel. Voor ¤ 10 per maand kan daarmee onbeperkt worden gebeld naar vaste nummers en Orange mobiele nummers (maximum 2.500 minuten). De voordeelbundel wordt betaald uit het mobiele abonnement.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Orange Nederland N.V.
Tel: +31 6 18010101
E-mail: pers.nlmb@orange-ft.com

Hollander van der Mey/MS&L
Daniëlle Tamis
Tel: +31 70 354 90 00
E-mail: d.tamis@hvdm.nl

Over Orange
Orange is het merk van de France Telecom Group, één van de meest vooraanstaande telecommunicatiebedrijven ter wereld, met 149 miljoen klanten op vijf continenten.

Op 30 juni 2006 had de France Telecom Group 88,7 miljoen klanten voor mobiele communicatie en 11,9 miljoen klanten voor internetdiensten. In Nederland had Orange op 30 juni 2006 1,996 miljoen klanten voor mobiele telefonie en 588.000 internetklanten.

In juni 2006 werd Orange het centrale merk voor producten en diensten op het gebied van mobiele communicatie, breedband en multiplay in Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. Met geïntegreerde producten creëert Orange een wereld zonder technologische barrières waarin consumenten kunnen communiceren waar en wanneer zij dat maar willen.

Orange gelooft dat contact tussen mensen de wereld mooier maakt. En daarom brengt Orange de wereld van muziek dichterbij. Want muziek is communicatie. Muziek wordt alleen maar mooier als je het kunt delen met anderen.

Orange vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de samenleving waarin zij werkt. Sinds 2003 is Orange daarom partner van War Child, waarvoor zij onder andere de communicatie verzorgt in de voormalige oorlogsgebieden waar War Child actief is.

Meer informatie over Orange is te vinden op www.orange.nl.