Politieberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 25-09-2006

Alcoholcontrole

HOOGLANDERVEEN De politie heeft zondag 24 september rond 18.10 uur aan de Heideweg een 39-jarige inwoner van Hooglanderveen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Uit een eerste blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar bleek uit een ademanalyse dat de man 595 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man was in het verleden al eerder betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beroving: getuigen gezocht

AMERSFOORT Een 16-jarig meisje uit Amersfoort is zondagavond rond 22.15 uur beroofd van haar tas. Het meisje fietste samen met een vriend over de Utrechtseweg toen een scooter naast haar kwam rijden en haar duwde. De onbekende jongen pakte vervolgens haar tas uit haar fietsmand en reed met hoge snelheid weg. Door de duw raakte het slachtoffer uit balans en botste zij tegen haar vriend op die naast haar reed. De politie is op zoek naar de dader en vraagt mensen die kunnen helpen bij het oplossen van de beroving contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het signalement van de dader luidt als volgt:


- licht getint uiterlijk, kort zwart, krullend haar


- ongeveer 20 jaar en 1.80 m lang


- kleding: zwart/wit gestreepte trui (verticale strepen), zwarte broek


- voertuig: zwarte scooter (droeg geen helm), kappen ontbraken aan de achterzijde en zijkant van de scooter, geen verzekeringsplaatje

Verdachten mishandeling opgepakt

AMERSFOORT Zondagavond zijn een 42-jarige man uit Amerfoort en een 28-jarige vrouw uit Amersfoort aan de Huzarenstraat aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Het tweetal zou betrokken zijn geweest bij een incident op het Kruiskamp. Daar zou een man zijn mishandeld en een ruit van een woning zijn ingegooid.

De twee verdachten werkten niet geheel mee aan hun aanhouding en boden verzet. De man en vrouw zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.