1e persbericht van maandag 25 september 2006

Eindhoven, 25-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in na ongeval

De politie heeft zondagavond rond 22.00 uur een man van 35 jaar uit Uden aangehouden op de Vensedijk. Hij was daar met zijn bestelauto in een sloot gereden, maar bleef ongedeerd. Toen agenten ter plaatse kwamen, roken ze een alcohollucht. Op het bureau blies de man een promillage van 1,95. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie arresteert automobilist na aanrijding

Een man van 47 jaar uit Eindhoven is zondagavond kort voor middernacht door de politie aangehouden op het Franz LĂ©harplein. Hij was daar kort daarvoor met zijn auto tegen een 20-jarige Eindhovense fietser gereden, die op de verkeerde weghelft reed. De fietser raakte gewond aan zijn armen en gezicht, en is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De automobilist had teveel gedronken. Hij blies op het bureau een alcoholpromillage van 1,30. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt verdachte van auto-inbraak op

Op de Van Wassenhovestraat heeft de politie zondagmiddag rond 15.45 uur een man van 36 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Geldropseweg. Dat was gezien door een getuige, die achter de inbreker is aangegaan. Op de Van Wassenhovestraat kreeg hij hem te pakken, waarna tussen de twee mannen een korte schermutseling volgde. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert man na inbraak

De politie heeft maandag rond 5.00 uur op de Veldmaarschalk Montgommerylaan een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie kreeg kort daarvoor een melding van een woninginbraak waarbij een laptop weggenomen was door een man die na de inbraak was kunnen ontkomen. Even later troffen agenten in de omgeving van de plaats van de woninginbraak een man aan met onder zijn jas een laptop. Deze bleek afkomstig te zijn uit de woning waar was ingebroken. Bij het insluiten van de verdachte bleek hij nog meer spullen uit de woning en een hoeveelheid drugs bij zich te hebben. De weggenomen spullen zijn terug bij de eigenaar. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

De politie heeft zondag rond 21.00 uur in zijn woning in Tongelre een 56-jarige man aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn 44-jarige vriendin in hun woning met een vaas tegen haar hoofd geslagen hebben waarna hij haar in het gezicht sloeg. De vrouw heeft ten gevolge van de mishandeling een verwonding aan haar gezicht opgelopen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt man op na mishandeling

De politie heeft zondag rond 17.30 uur op de Ritsaertstraat een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor een 71-jarige buurtbewoner na een woordenwisseling met een hamer te lijf zijn gegaan. Ook zou hij met zijn auto op het slachtoffer ingereden zijn. De man had verwondingen aan zijn gezicht en armen. Tijdens de mishandeling is de verdachte ook licht gewond geraakt aan het gezicht. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Son: Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Ekkersrijt 5600 zijn twee tft-schermen weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 11.45 uur en zondag 17.45 uur. Een ruit van de zaak is vernield.

Veldhoven: Politie arresteert man na slaan van agent

De politie heeft zondagavond rond 20.30 uur op de Provincialeweg een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij fietste daar zonder licht en werd daarop aangesproken door een politieman die op de Provincialeweg bezig was met een alcoholcontrole. Toen de agent de identiteit van de man wilde vaststellen, begon deze lastig te doen en sloeg de politieman in diens gezicht. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Kruisparkweg zijn een computer, een fototoestel en juwelen weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 17.45 en 21.15 uur. Een raam aan de zijkant van de woning stond open.

Duizel: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft maandag rond 2.30 uur op de Ganzestaartsedijk een 23-jarige automobilist uit Eersel aangehouden. De politie controleerde de bestuurder die teveel alcohol gedronken bleek te hebben. Op het bureau blies de man een promillage van 1.15. Van hem is het rijbewijs ingenomen omdat hij een beginnend bestuurder bleek te zijn.

Oost West en Middelbeers: Diefstal uit schuur

Uit een schuur aan de Kraaiheide is maandag tussen 3.45 en 5.00 uur een quad weggenomen. De deur van de schuur werd opengebroken, waaruit de quad van het merk Yamaha type YFZ 350 met het kenteken 10-NL-LH weggenomen werd. De quad heeft een waarde van 7500 Euro.