Datum: 25 september 2006

( Katwijk Aanhouding na mishandeling De politie heeft een 18 jarige Katwijker aangehouden nadat hij een 20 jarige Katwijker geslagen had. De mishandeling vond plaats op zaterdag 23 september, rond 00.30 uur, in de Badstraat. De 18 jarige zocht ruzie met een vriend van de 20 jarige Katwijker. De 20 jarige Katwijker probeerde de 18 jarige weg te houden van zijn vriend waarop hij in het gezicht geslagen werd. De 20 jarige hield hier verwondingen aan over. De politie werd daarop gebeld en agenten konden de verdachte aanhouden. De verdachte was onder invloed van alcohol en werd in de loop van de ochtend gehoord. Hij verklaart door de drank vergeten te zijn wat er is gebeurd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Op zondagnacht, rond 02.40 uur, heeft de politie in Katwijk op de Badstraat een 17 jarige Katwijker aangehouden wegens het niet voldoen aan het bevel van een agent om weg te gaan uit het centrum van Katwijk en het rijden onder invloed. Even later zag de agent de jongen rijden op een brommer. Omdat eerder al duidelijk was geworden dat de jongen onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aangehouden. Op het bureau werd een ademanalyse uitgevoerd waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De uitslag van 685 ug/l is flink hoger dan de toegestane 220 ug/l. De politie heeft tegen de jongen proces-verbaal opgemaakt.

Lisse Controles op gedragingen in het verkeer De politie van het team Lisse heeft in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 september een alcoholcontrole gehouden. In Lisse op de Westelijke Randweg en in Hillegom op de Weeresteinstraat en de Arnoudstraat werd er vanaf 20.00 uur tot en met 02.00 uur gecontroleerd. In totaal werden er 305 bestuurder gecontroleerd waarvan 6 personen aangehouden werden omdat er een indicatie van alcoholgebruik was. Een 45 jarige man uit Breda blies de hoogste uitslag. De uitslag op de ademanalyse bedroeg 335 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij de limiet van 220 ug/l had overschreden. Een beginnend bestuurder, een 20 jarige vrouw uit Beinsdorp, werd eveneens aangehouden. De limiet in het verkeer voor een beginnend bestuurder bedraagt 88 ug/l. De vrouw blies een uitslag van 250 ug/l wat haar eveneens een proces-verbaal opleverde. Het politieteam wil met deze controles de verkeersveiligheid waarborgen en zal naast alcoholcontroles ook controles houden die zich richten op het verbeteren van het overige gedrag van de weggebruikers.

Rijnsburg Inbraak in woning In een woning aan de Burg Meijboomstraat in Rijnsburg is er op zaterdag 23 september ingebroken. Via een raam aan de achterzijde zijn dader(s) de woning binnengedrongen en hebben de woning vervolgens doorzocht op waardevolle spullen. Het is nog onbekend wat er is meegenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van inbraak. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar eventueel door de dader(s) achter gelaten sporen.

Voorhout Inbraak in woning In een woning aan de Herenstraat in Voorhout is er op zaterdagavond 23 september ingebroken. Dader(s) zijn de woning aan de achterzijde binnengedrongen. De woning is vervolgens doorzocht op waardevolle spullen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van inbraak. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar eventueel door de dader(s) achter gelaten sporen.

Leiden Aanrijding tussen auto en bromfiets De politie heeft op 22 september, rond 19.10 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Churchilllaan. Een 55 jarige man uit Leiden reed op zijn bromfiets over het fietspad van de Churchilllaan. Een 29 jarige automobilist uit Leiden reed op de Churchilllaan komende uit de richting van de Brandts Buyskade. De automobilist verklaart dat hij rechtsaf de Cornelis Schuytlaan wilde inslaan toen hij de bromfiets met hoge snelheid zag aankomen. Een aanrijding was niet meer te voorkomen en de bromfietser klapte in de flank van de auto waarna hij gelanceerd werd en even verder tegen een verkeerspaal viel. De bromfietser werd direct door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Een getuige verklaart later dat de bromfietser door roodlicht is gereden, de politie zet het onderzoek naar de aanrijding voort.

Leiden Aanhouding van 16 jarige na mishandeling De politie heeft bij de Voorschoterwegtunnel een 16 jarig meisje uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 16 jarige meisje uit Zoeterwoude. Het meisje deed aangifte nadat de verdachte haar een aantal keer tegen het hoofd had geslagen. De twee zijn bekenden van elkaar. De politie onderzoekt de aanleiding van de ruzie.

Alphen aan den Rijn Beroofd van fiets

Een 20 jarige Alphenaar is zondag 24 september onder bedreiging van een mes beroofd van zijn fiets en sleutelbos. De Alphenaar fietste omstreeks 04.30 uur over de Oranje Nassausingel toen twee jongens hem ter hoogte van de Rosmolen bij de brug staande hielden. Nadat er eerst om een vuurtje was gevraagd dreigde één van de jongens met een mes en vroeg om spullen. De twee gingen er met de fiets en een sleutelbos van de Alphenaar vandoor. De jongens zijn weggefietst in de richting van de Rijnbrug.

Roelofarendsveen Gebroken heup na botsing

Twee fietssters uit Nieuwe Wetering en Oude Wetering zijn zaterdag 23 september omstreeks 11.45 uur ten val gekomen nadat een jonge fietser tegen hen botste. De jongen reed plotseling vanaf de stoep van het Noordeinde de weg op toen de vrouwen voorbij fietsten. Zowel de jongens als de twee vrouwen kwamen ten val. Een van de vrouwen brak daarbij een heup. De jongen van ongeveer negen jaar is daarna, vermoedelijk van schrik, weggefietst in de richting van het Westeinde.

Nieuwveen Aanrijding vrachtauto personenauto

Vrijdag 22 september even voor 17.00 uur vond op de kruising Schilkerweg/ Schoterhoek een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto. De chauffeur van de vrachtauto, een 53 jarige man uit Hellevoetsluis, reed vanaf de W.P. Speelmanweg de kruising op. Hij zag daarbij een van linkskomende auto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De auto kwam na de botsing op zijn linkerkant terecht en vervolgens weer op de wielen. De auto schoot door de Schoterweg op en kwam in het gras tot stilstand. De twee inzittenden uit Voorschoten werden overgebracht naar het LUMC. De bestuurster van 71 jaar liep letsel op aan de heup en aan ribben. Haar echtgenoot liep letsel op aan een arm en aan de nek.

Gouda Rustig verlopen kermis

De politie constateert een rustig en ordelijk verlopen kermisevenement. Met de inzet en ondersteuning van politievrijwilligers, het Korps Landelijke Politiediensten, stadstoezicht is toezicht gehouden en daar waar nodig was opgetreden. Er werden acht aanhoudingen verricht en dertig bekeuringen geschreven op het gebied van openbare dronkenschap, het niet kunnen tonen van een geldig ID-bewijs en het nuttigen van alcohol.

Gouda Aanrijding, getuigenoproep De politie vraagt getuigen van een aanrijding zich te melden bij de politie. Op woensdag 20 september, rond 16.00 uur, heeft er op de Tiendewegbrug (kruising Lange Tiendeweg/ Blekersingel) een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een automobiliste. Beiden geven een andere verklaring van wat er gebeurd is. De fietsster, een 49 jarige vrouw uit Gouda, verklaart dat zij voor het verkeerslicht stilstond en dat een auto haar van achteren aanreed. De automobiliste, een 28 jarige vrouw uit Bodegraven, verklaart dat zij stilstond voor het verkeerslicht en dat de fietsster uit balans raakte en tegen haar auto viel. De politie onderzoekt de juiste lezing van het verhaal en vraagt getuigen zich te melden.

Gouda Handtas gestolen

De politie doet onderzoek naar de diefstal van een handtas van een 75 jarige vrouw uit Gouda. De diefstal vond plaats op zaterdag 23 september rond 18.15 uur op de Zoutmanstraat. De vrouw liep daar met haar rollator. In de mand lag haar handtas. Een nog onbekende jongen fietste langs, pakte de tas en fietste er mee weg een brandgang in die uitkomt bij een school aan de Burgemeester Martensingel/ Dutoitstraat. Van de dader ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Krimpen a/d Lek Racefietser komt ten val

Door krachtig te remmen is zondag 24 september rond 08.50 uur op de Adema van Scheltmastraat een 38 jarige racefietser uit Capelle aan den IJssel over de kop geslagen en liep daardoor heup- en armletsel op. Hij werd overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. De man maakte deel uit van een groep wielrenners die vanaf de Hoofdstraat de Adema van Scheltemastraat in reed. Vermoedelijk nam de Capellenaar de bocht te krap waardoor hij op een weggedeelte kwam waar een auto stond te wachten om de Hoofdstraat op te rijden. Om een aanrijding te voorkomen kneep de man hard in de remmen en sloeg over de kop.

Krimpen aan de Lek Verkeersongeval De politie heeft op vrijdag 22 september, rond 15.30 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Mercurius met de Tiendweg. Een 16 jarige bromfietsster uit Krimpen aan de Lek reed over het fietspad van de Tiendweg. In tegengestelde richting reed een 49 jarige automobiliste uit Krimpen aan de Lek. Zij wilde de Mercurius inslaan maar zag de bromfietsster te laat. De twee botsten waardoor de 16 jarige gewond raakte. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het IJsselland ziekenhuis.

Moordrecht Aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft zaterdag 23 september rond 21.30 uur twee mannen uit Moordrecht van 25 en 33 jaar aangehouden nadat beide mannen aan de Tulpstraat met elkaar in gevecht waren geraakt. Eén van de mannen zocht de ander op omdat hij deze ervan verdenkt zijn auto in brand te hebben gestoken. De nacht eerder brandde een bedrijfsauto aan de Patrijzenhof volledig uit. Omdat beide mannen al langere tijd in onmin met elkaar zijn, dacht de 33 jarige eigenaar aan brandstichting door de ander en zocht hem op. Op het moment dat hij naar buiten stapte ontstond er na een woordenwisseling een vechtpartij. Beide mannen zijn verhoord. De politie maakt proces-verbaal op. De brandstichting is niet bekend.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhoudingen na geweld

De politie heeft zaterdag 23 september rond 04.30 uur aan de Johan Tomstraat twee mannen van 19 en 28 jaar en twee vrouwen van 28 jaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De vier hadden rond 02.50 uur op de Dorpsstraat een 35 jarige vrouw uit Nieuwerkerk a/d IJssel en een 20 jarige man uit Capelle aan den IJssel mishandeld. De vier kwam uit een uitgaansgelegenheid en één van hen sprong achterop bij een fietser die daar reed. Deze kwam daardoor ten val. In plaats van 'sorry' sloeg één van de mannen de gevallen fietser. Vervolgens vielen ze de daar staande Capellenaar aan en de Nieuwerkerkse die op dat moment passeerde. Door de klappen raakte de vrouw even buiten westen waardoor een bezoek aan het Groene Hart Ziekenhuis nodig was. Zij is inmiddels weer uit het ziekenhuis. De verdachten zijn na het politieonderzoek op zondag 24 september weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De fietser waarmee alles begon heeft nog geen aangifte van mishandeling gedaan.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding na insluiping

De politie heeft zondag 24 september rond 05.40 uur in een bedrijfshal aan de Bermweg een 20 jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte had daar kans gezien om de hal binnen te komen en had daar diverse kasten doorzocht. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Ouderkerk a/d IJssel Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Oudelandseweg. De inbraak vond plaats op zaterdag 29 september tussen 08.45 en 15.50 uur. Bij de inbraak die via de achterdeur werd gepleegd werd voor zover nu bekend is alleen geld gestolen. De politie hoopt dat er getuigen zijn geweest die binnen dat tijdsvak bij of rond de woning opvallende bewegingen hebben gezien. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Ouderkerk aan den IJssel via 0900-8844.

Waddinxveen Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft donderdagavond, 24 september, een alcoholcontrole gehouden op de Noordkade. Er werden 42 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Een bestuurder blies 255 ug/l. De ander, een 42 jarige Boskoper, blies 690 ug/l. De limiet is 220. Het rijbewijs van de Boskoper werd ingevorderd. Tegen de bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --