Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Aalten - Doorrijden na aanrijding                         |
Een 53 jarige vrouw uit Aalten kwamzaterdag (23/9) tot wel een hele vervelende ontdekking, haar auto was aangereden en er zat geen briefje van de veroorzaker op.

De vrouw had haar auto rond 12.45 uur onbeschadigd op de linkerzijde gelegen parkeerplaatsen van de Herenstraat in Aalten geparkeerd. Toen zij terug kwam bij haar auto zag zij dat zij rechts onder het achterportier verse schade had zitten, vermoedelijk veroorzaakt door het wegrijden van een auto, die naast haar had gestaan. De veroorzaker heeft zijn identiteit niet bekend gemaakt. De politie van Aalten roept dan ook getuigen op die afgelopen zaterdag (23/9) iets van het voorval hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Aalten middels 0900-8844.

|     |Etten - Slingeren op de bromfiets                         |
De politie van Etten heeft zondagavond (24/9) een 48 jarige bromfietser uit Doesburg aangehouden omdat hij slingerend over de weg reed. Hij had gedronken!

Agenten zagen de man omstreeks 19:35 uur slingerend over de Oude Ijsselweg vanuit Doetinchem richting Ulft rijden. Hij werd aangehouden door de politie en blies op het politiebureau 1,2 promille. De man kreeg een boete van 190,00 euro.

|     |Winterswijk - Koperdieven op heterdaad betrapt            |
De politie heeft vannacht twee koperdieven aan te houden. Ze hadden de gealarmeerde agenten al snel in de gaten en zagen kans te ontkomen. De politie stelt een verder onderzoek in.

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag (25/9) omstreeks 03:35 uur een melding dat er iemand op het dak van de supermarkt aan de Europalaan zou lopen. Toen de gealarmeerde agenten ter plekke kwamen, zagen ze op het parkeerterrein een manspersoon lopen, die direct op de vlucht sloeg. Kort daarop kwam er een tweede man tevoorschijn vanachter de supermarkt. Ook hij zette het op een rennen toen hij de politie zag. Beide mannen zagen kans om te ontkomen. Op het dak van de supermarkt lag nog een tas met gereedschap en bleek dat al het koper van de bliksemafleiders was losgeknipt. Tevens waren er rollen koper naar beneden gegooid met een totaal gewicht van 100 kilo. De politie stelt een verder onderzoek in.

|     |Varsseveld - Agressieve zwartrijder aangehouden           |
De politie heeft zondagavond (24/9) een 19 jarige man aangehouden op het station Varsseveld. De man zat zonder geldig plaatsbewijs in de trein.

De man zat omstreeks 21.05 uur in de trein vanuit Doetinchem. Hij gedroeg zich zeer agressief tegenover de controleurs waarop deze de politie hebben ingeschakeld. De politie verzocht de man te stoppen met schelden, deze negeerde het verzoek en op het moment dat de politie de man aan wilden houden, rende hij weg. Na een korte achtervolging wist de politie de man te overmeesteren. De man is overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem waar hij is ingesloten en gehoord wordt voor onder andere het opgeven van valse naam en belediging.

Einde berichten


---


---


---

---- --