Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 september 2006

Verdachte van inbraak aangehouden

Enschede

De politie kreeg op zondag 24 september om 12.30 uur een melding van een vernieling van een ruit. De agenten gingen naar het flatgebouw aan de Westerstaat in Enschede en zagen dat bij een woning een ruit was ingegooid. Meerdere getuigen gaven een goed signalement van de dader door. De politie stelde een onderzoek in en trof de man die voldeed aan het signalement op het Plein West-Indië in Enschede. De 43-jarige Enschedese verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie vermoedt dat de man heeft willen inbreken in de woning. Hij werd voor verhoor opgesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (06-122294)

Man wegens mishandeling aangehouden

Enschede

De politie hield op zondag 24 september om 14.10 uur op Het Bijvank in Enschede een 19-jarige Enschedeër aan. De man zou even daarvoor een 30-jarige Enschedeër in zijn woning aan de Pollenbrink hebben mishandeld. De verdachte was bij de 30-jarige op bezoek. Toen de twee ruzie kregen mishandelde de verdachte de bewoner en bedreigde hem met de dood. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt nader gehoord. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. (06-122316)

Fietser aangereden

Hengelo

Een 69-jarige Hengeloër is bij een aanrijding op de Castorweg in Hengelo gewond geraakt. De man fietste op zondag 24 september om 13.40 uur op het fietspad komende uit de richting van de Bellinckhof. Op de kruising met de Deurningerstraat werd hij aangereden door een 24-jarige Hengelose automobilist. De automobilist verleende geen voorrang aan de fietser waardoor een aanrijding ontstond. De 69-jarige fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op. (06-122313)

Snorfietser gewond naar ziekenhuis

Almelo

Een 49-jarige snorfietser uit Almelo is op de kruising Rietstraat/Violierstraat in zijn woonplaats gewond geraakt. De man reed op de Rietstraat en wilde richting de Violierstraat. Door nog onbekende oorzaak begon hij te slingeren en kwam ten val. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en bracht de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis. (06-122364)

Dronken automobilisten moeten rijbewijs inleveren

Enschede/Enter

Op de Hoge Bothofstraat in Enschede werd op zondag 24 september om 07.30 uur een 32-jarige automobiliste aan de kant gezet. De vrouw bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalysetest wees 2,43 promille uit. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. (06-122235)

Tijdens een verkeerscontrole op zondag 24 september om 18.00 uur hielden politieagenten op de Rondweg in Enter een 24-jarige automobilist uit die stad staande. De man had te veel gedronken en moest mee naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalysetest was 1,32 promille. Na het invorderen van zijn rijbewijs kon de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-122371)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --