Gemeente Lelystad


*

* Persberichten

Impuls voor bewegingsonderwijs basisschooljongeren

De gemeente Lelystad gaat de komende vier jaar sportactiviteiten op school en na school uitbreiden en intensiveren. Het project richt zich op de Boswijk, Waterwijk, Atol, Kustwijk en Zuiderzeewijk.

Deelname soprtactiviteiten

In deze wijken blijft de deelname van basisschoolkinderen aan sportactiviteiten achter bij het landelijk gemiddelde. Het project wil in de genoemde wijken de drempel om aan sport deel te verlagen en de kennis van basisschoolkinderen en hun ouders over het belang van gezond eten en gezond bewegen te vergroten. Voor dit project heeft de gemeente Lelystad een BOS-subsidie van 900.000 euro ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid. BOS staat voor Buurt, Onderwijs en Sport.

Impuls

Het bewegingsonderwijs in de genoemde wijken krijgt een impuls door een aantal maatregelen. Zo wordt het aantal vakdocenten voor het bewegingsonderwijs uitgebreid. De link met de sportverenigingen wordt versterkt. Het Scholierensportprogramma (het sportstimuleringsprogramma van het Sportbedrijf voor de jeugd) wordt uitgebreid, zodat nog meer kinderen kennis kunnen maken met een groot scala aan sportmogelijkheden, de sportaccommodaties en de sportverenigingen van Lelystad.

Ook wordt het concept Brede School verder ontwikkeld met nog meer naschoolse sportactiviteiten op de scholen. De sportverenigingen, de brede basisscholen, het Sportbedrijf en het bewegingsonderwijs zullen nauw gaan samenwerken. Daartoe wordt een aparte coördinator aangesteld.

---