Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ITSMF Nederland start benchmarking

ITSMF Nederland is begonnen om op basis van de ISO 20000 norm een benchmarking database te ontwerpen. Deze bevat metingen op het gebied van kosten en ITIL-volwassenheid, maar ook key performance indicatoren zoals beschreven in het eerder dit jaar verschenen boek "Metrics for IT Service Management".

Deze belangrijke ontwikkeling in het bestaan van ITSMF zal vendor en non-vendor leden dichter bij elkaar brengen. Het biedt een objectieve basis om concreet gemeten Best Practice situaties te identificeren, vast te leggen èn door te geven aan hen die het in het betreffende deelgebied goed kunnen gebruiken.

Op 20 september is het contract getekend waardoor Jan Sonneveld van Q-monitor B.V. nu namens ITSMF een volledig nieuwe ITSMF-activiteit opzet: ITSMF Benchmarking. ITSMF Nederland hoopt dat dit initiatief ook bij andere ITSMF chapters in de wereld zal worden omarmd waardoor de database groter en uitgebreider gaat worden.

Uiteindelijk zal iedereen moeten benchmarken om aan te tonen waar de verbeterkansen liggen, waar verder moet worden geïnvesteerd en wat er nog allemaal te doen staat voor het behalen van een ISO 20000 certificaat. En dat zowel aan de klant als de opdrachtgever. En dit geldt voor alle IT Service providers, of ze nu intern of extern zijn. ITSMF Nederland is de uitdaging aangegaan om een standaardomgeving te ontwerpen zodat iedereen via hetzelfde model zijn ervaringen kan gaan uitwisselen, al dan niet anoniem.

Over itSMF
De missie van ITSMF Nederland is het bevorderen en ondersteunen van innovatie en kennisuitwisseling binnen het vakgebied IT Management. itSMF Nederland is hét platform voor IT-serviceorganisaties en opdrachtgevers en leveranciers van IT-diensten. Zij heeft tot doel de innovatie en ondersteuning van het IT management werkveld te bevorderen en uitwisseling van kennis met verwante vakgebieden te stimuleren. Een bijzondere vereniging, want aanbieders en afnemers zijn gelijkelijk vertegenwoordigd.

itSMF ziet dan ook een rol weggelegd als 'kennisbemiddelaar', onder andere door het uitgeven van publicaties en artikelen en het organiseren van bijeenkomsten die zich onderscheiden van commerciële evenementen door hun inhoudelijk zeer hoge kwaliteit in een speciaal op maat gesneden atmosfeer.

Meer informatie over itSMF vindt u op www.itsmf.nl ---------------------------------------------

Voor de redactie: meer informatie kunt u krijgen bij de directeur van ITSMF, Arjen Droog: 0318-488455 of arjen.droog@itsmf.nl; Of Jan Sonneveld, directeur Q-monitor B.V. handelend onder de naam ITSMF-benchmarking:0318-505833 of 065 333 8919 of jan.sonneveld@itsmf-benchmarking.com


---- --