Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WINNARESSEN MODELLENWEDSTRIJD PROEFDIERVRIJ

6 vrouwen uit de provincies Utrecht en Flevoland
gaan door naar de landelijke finale!

De Haag, 25 september 2006
Proefdiervrij is op zoek naar het ultieme model voor haar campagne voor proefdiervrije cosmetica. In Utrecht werd gisteren de regionale voorronde van de provincies Utrecht en Flevoland gehouden. Er werden in totaal zes finalisten gekozen die doorgaan naar de landelijke finale op 24 oktober in Amsterdam. De winnaar van de landelijke finale wordt een jaar lang het gezicht van Proefdiervrij.

De modellenwedstrijd werd gepresenteerd door Belinda Meuldijk. In de jury namen Marja Zuidgeest (directeur Proefdiervrij), Thierry Duval en Mirjam Mieserius plaats. De drie kandidates die de provincie Utrecht gaan vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale zijn: Vivienne Blommendaal uit Utrecht, Paula van de Geest uit Woerden en Joyce van Asselt uit Den Dolder. Flevoland zal worden vertegenwoordigd door: Josje van der Swart uit Almere, Sabrine Bordewijk uit Lelystad en Evita Vervuurt uit Lelystad.

Uiteraard worden de kandidates zowel bij de voorrondes als bij de finales opgemaakt met proefdiervrije make-up. Proefdiervrij werkt bij haar zoektocht naar het nieuwe gezicht samen met www.ikwordmodel.nl. Behalve dat de winnares het gezicht van Proefdiervrij wordt, wint zij een professionele fotoshoot en portfolio, beschikbaar gesteld door ikwordmodel.nl Dierproeven op cosmetica
In Europa zijn jaarlijks 38.000 dieren slachtoffer van cosmeticaproeven. De meeste Europese dierproeven voor cosmetica gebeuren in Frankrijk, Engeland en Duitsland. In Nederland is het doen van dierproeven voor cosmetica sinds 1997 verboden. Dat neemt niet weg dat de winkels hier vol liggen met cosmetica waarvoor in het buitenland diertesten worden gedaan. Met deze modellenwedstrijd wil de vereniging Proefdiervrij mensen bewust maken van het feit dat de meeste make-up op dieren is getest. Dat goede make-up niet op dieren getest hoeft te zijn, bewijzen de ruim 130 merken die in de cosmeticagids staan. Een overzicht met proefdiervrije cosmeticamerken is te vinden op www.proefdiervrij.nl.

Proefdiervrij: Voor betere manieren dan proefdieren!