Gemeente Zaanstad

Eind september start sloop Parkeergarage Rustenburg Voorbereidingen sloopwerkzaamheden zijn begonnen
22-09-2006

De hekken rondom parkeergarage Rustenburg aan het Ankersmidplein melden het: de voorbereidingen voor de sloopwerkzaamheden zijn begonnen.

Voor de echte sloop begint voert een gespecialiseerd bedrijf een asbestsanering uit op een achttal plaatsen in het pand. De werkzaamheden hiervoor zijn inmiddels gestart. De asbest wordt overeenkomstig de voorschriften in de geldende wet- en regelgeving afgevoerd. Hierbij bestaat geen enkel risico voor omwonenden of voorbijgangers.

Vanwege de afzetting van het bouwterrein is het voetpad voor de parkeergarage verplaatst naar de overzijde van het Ankersmidplein.

De fietsenrekken die eerder voor het gebouw stonden, zijn verplaatst naar de hoek Ankersmidplein/Provincialeweg.

Stomerij Van Veen neemt naar verwachting op 25 september a.s. haar intrek in de tijdelijke vestiging op het Noordschebos. Dan kan het echte slopen beginnen. In januari moet de sloper het terrein bouwrijp opleveren. Hierna start ontwikkelaar Multi Vastgoed met de bouw van het nieuwe complex met daarin woningen, winkels en een bioscoop. Twee afbeeldingen van het nieuwe Rustenburgcomplex treft u hieronder als bijlage aan.

Op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen in Inverdan? Abonneer u dan nu op de e-mail-nieuwsbrief Inverdan Mail via www.zaanstad.nl.