Persbericht:Onjuiste informatie radiocommercial Volkswagen

Text 100

Onjuiste informatie over gebruik PIN- en chipapparatuur in radiocommercial Volkswagen Touran

CCV dient klacht in bij de Reclame Code Commissie

Arnhem, 25 september 2006 CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen de radiocommercial die Volkswagen momenteel uitzendt over de Volkswagen Touran. De commercial is volgens CCV in strijd met artikel 2 en 7 van de algemene Nederlandse Reclame Code, waarin vermeld wordt dat reclames in overeenstemming moeten zijn met de waarheid en niet misleidend mogen zijn. In de commercial wordt namelijk vermeld dat het in de Volkswagen Touran niet mogelijk is om PIN- en chipapparatuur aan te sluiten op de sigarettenaansteker. CCV meldt dat het al jaren mogelijk is om haar mobiele PINautomaat, waarmee kan worden gePINd en gechipt, aan te sluiten op de sigarettenaansteker in alle auto's.

In de radiocommercial meldt Volkswagen dat de Touran zeer compleet is met bijna 3.000 Euro voordeel. Vervolgens wordt gezegd dat men nu niet moet denken dat de Touran geschikt is als SRV-wagen, omdat de airco niet in staat is zuivel houdbaar te houden en het ook niet mogelijk is om op de sigarettenaansteker PIN- en chipapparatuur aan te sluiten. Volkswagen probeert in haar commercial de nadruk te leggen op alle positieve kenmerken van de Touran en de draak te steken met extreme onmogelijkheden in de personenauto, waar de consument hoogstwaarschijnlijk toch geen behoefte aan heeft. Echter, de Volkswagen Touran kan meer dan Volkswagen zelf denkt. Het aansluiten van PIN- en chipapparatuur op de sigarettenaansteker in de Volkswagen Touran is wel degelijk mogelijk met de apparatuur van CCV. Door het eenvoudig aansluiten van de mobiele PINautomaat op de sigarettenaansteker in elke willekeurige personenwagen kan de automobilist PINnen en chippen. Of de bestuurders van de Touran hier ook daadwerkelijk iets mee zullen doen is een tweede, maar de boodschap is helder: De Touran is beter dan Volkwagen zelf beweert.

CCV trekt de aanklacht bij de Reclame Code Commissie weer in, als de directie van Volkswagen Nederland bereid is een eenmalige boete van 0.01 Euro over te maken aan CCV via een PINbetaling in een door Volkswagen willekeurig aan te wijzen Touran.

Over CCV
CCV is een internationaal opererende organisatie met dochterondernemingen in Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van PINautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. CCV beschikt over een tweede computercentrum dat zorgt voor een naadloze switch tijdens calamiteiten. Een eigen Service Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967.

Voor meer informatie over CCV kunt u contact opnemen met: Text 100 Public Relations
Liesbeth Kramer
T (020) 530 43 33
M (06) 46041626
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl