Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

bintec R4100 en bintec R4300: flexibele, gemakkelijk uitbreidbare en betaalbare IP routers

High-end routers voor VoIP in wide area networks

Amsterdam, 25 september 2006 --- Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC), onderdeel van Funkwerk AG, breidt de router familie uit met twee nieuwe high-end routers: de bintec R4100 en de bintec R4300. Met deze routers kunnen veeleisende concepten op het gebied van internettoegang en remote verbindingen voor middelgrote bedrijven worden gerealiseerd.

De bintec R4100 heeft vier ISDN-S0 interfaces en kan uitgebreid worden tot twee ISDN primary multiplex connections (S2m). In de toekomst zal ook een VoIP upgrade met toegespitste digital signal processor (DSP) beschikbaar komen voor deze routers. Dit model is daarom ideaal te gebruiken als centrale remote access server met tot 68 ISDN kanalen en migratie naar VoIP-gebruik met bestaande PBX'en.

Voor landen met andere infrastructuren brengt Funkwerk ook de R4300 op de markt. Deze router heeft in plaats van de S2M interfaces twee seriële interfaces met X.21/V.35-ondersteuning en is ontworpen als een klassieke router met ISDN fallback. Beide apparaten ondersteunen veilige datacommunicatie met hardware-gebaseerde IPSec encryptie en het X.25 protocol.

bintec R4100: uitstekend in spraak/data convergentie

Dankzij de 68 ISDN B aansluitingen en encryptiefuncties kan de bintec R4100 gebruikt worden in veel verschillende opstellingen: deze omvatten zowel remote inbelverbindingen via ISDN en het verbinden van kantoren, als encrypted VPN connexie met IPSec encryptie met behulp van AES of 3DES. Het apparaat heeft standaard tien actieve VPN tunnels; er kunnen tot 100 tunnels geactiveerd worden in stappen van 25 of 50 tunnels. Dit betekent dat tot 110 hardware accelerated VPN verbindingen gelijktijdig beschikbaar kunnen zijn. Authenticatie vindt plaats met behulp van pre-shared keys, certificaten of een Radius server. Naast vier switched Ethernet-poorten heeft de bintec R4100 nog een vijfde, aparte Ethernet poort voor de configuratie van een DMZ (demilitarised zone).

Een andere interessante optie van de bintec R4100 is de mogelijkheid de router in de toekomst te upgraden naar VoIP-telefonie. Dit wordt mogelijk gemaakt door een DSP-module in toegespitste hardware, die beschikbaar zal zijn in verschillende versies voor 8, 30 of 60 simultane, hoge compressie VoIP-kanalen. Deze converteert gesprekken van interne ISDN-verbindingen naar VoIP en vice versa, als een VoIP media gateway. Met een schaalbare bintec R4100 die hiermee is uitgerust, kunnen bedrijven hun conventionele PBX'en probleemloos naar internettelefonie migreren. Zo is door gespreksrouting die afhankelijk is van de bestemming of van de beller een soepele overgang mogelijk naar het vaste net of naar het internet.

bintec R4300: Flexibele IP router met seriële interfaces

Met de bintec R4300 breidt Funkwerk het portfolio uit met een flexibele router die speciaal geschikt is voor landen waar de X.21 standaard veel wordt gebruikt, zoals Italië en Frankrijk. Wanneer het model de fabriek verlaat, heeft het een seriële poort voor X.21/V.35, en een extra poort kan geactiveerd worden door een licentie. De bintec R4300 is ook geschikt voor het bouwen van een veilige VPN-infrastructuur en heeft standaard tien actieve IPSec tunnels; tot vijftig extra kunnen stapsgewijs geactiveerd worden. Het apparaat kan in totaal tot 60 hardware-gebaseerde VPN tunnels onderhouden. Dit model heeft eveneens vier Ethernet-aansluitingen en een extra DMZ-poort.

Uitgebreide softwarefuncties

De bintec R4100 en bintec R4300 hebben beide een uitgebreide reeks software eigenschappen. Een Stateful Inspection Firewall beschermt tegen aanvallen van buitenaf; met optionele content filtering kan content van het web worden tegengehouden voordat deze het interne netwerk bereikt. Deze functie kan dertig dagen gratis getest worden. Restricties voor gebruikers kunnen gedefinieerd worden door gebruik te maken van de geïntegreerde PPPoE client/server functie op de router. Daarnaast kan quality of service geconfigureerd worden voor optimaal gebruik van de bandbreedte en om de beschikbaarheid van de benodigde eigenschappen te waarborgen. Tot slot biedt SSH-versleutelde communicatie voor een absoluut veilige configuratie.

Belangrijke eigenschappen van de bintec R4100:


- Vier ISDN-S0 interfaces, twee ISDN-S2m interfaces (optioneel), tot 68 ISDN B kanalen;


- In basisconfiguratie 10 actieve IPSec tunnels, uitbreidbaar tot 110 IPSec tunnels; IPSec met 3DEC, AES, Radius;


- VoIP upgrade met DSP voor 8/30/60 simultane spraakkanalen;


- 4+1 Ethernet switch.

Belangrijke eigenschappen van de bintec R4300:


- Twee ISDN-S0 interfaces, tot twee X.21 interfaces;


- In basisconfiguratie 10 actieve IPSec tunnels, uitbreidbaar tot 60 IPSec tunnels; IPSec met 3DEC, AES, Radius;


- 4+1 Ethernet switch.

Meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications en (hoge resolutie) beeldmateriaal staat op www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications

Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem (wireless LAN), Bintec (routers, VoIP) en Elmeg (telefonie, VoIP) en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support.

Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 400 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen.

Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland.

Meer informatie voor de pers of voor productaanvraag:

Lubbers & De Jong

Peter Keijzer

020 421 0565

peter@l-dj.nl