Ingezonden persbericht

Bosch breidt uit in internationale markt voor bedrijfswagens

Innovator presenteert visie tijdens de IAA autosalon in Hannover

Anderlecht 25 september 2006- De 61ste editie van de IAA, de "Internationale Automobil-Ausstellung", van 21 tot 28 september te Hannover, staat volgens tweejaarlijkse gewoonte in het kader van bedrijfsvoertuigen. Ook Bosch is op deze autosalon aanwezig. Hieronder vindt u een samenvatting van de voordracht van Dr. Bernd Bohr, voorzitter van de Bosch Group. De volledige speech vindt u via de link onder in dit bericht. Dhr. Bohr benadrukte in de eerste plaats de innovatieve kracht en de internationale aanwezigheid van Bosch en haar specifieke ambities op het vlak van bedrijfsvoertuigen.

De belangrijkste boodschappen op een rij:

* De populariteit van bedrijfsvoertuigen (trucks en bussen) blijft stijgen;
* De emissienormen worden steeds strenger;
* Bosch investeert fors in research en development;
* Bosch geeft technologische antwoorden op de nieuwe vereisten. Het bedrijf werkt aan economische, schone en veilige technologieën, zoals de oplossingen voor nabehandeling van uitlaatgassen (2de generatie Denoxtronic-katalysator, roetfilter, de degenererende Departronic-filter, ...);
* De 'boom' van de lichte bedrijfswagens doet zich overal ter wereld voor. Bosch breidt haar internationale activiteiten uit en heeft hoge verwachtingen van de Aziatische markt;
* Blaupunkt werkt aan de uitbreiding van haar fleetaanbod en rust omvangrijke wagenparken uit met navigatie- en fleetmanagementoplossingen.

De belangrijkste innovaties van Bosch voor de bedrijfswagenmarkt: hybride oplossingen;

* starters en alternatoren;

* hogedruk common-rail systemen voor bedrijfsvoertuigen (met een geraamde productie van 950.000 stuks dit jaar);
* intelligent ESP-systeem voor lichte bedrijfswagens (berekent de status van de lading en past de werking van de stabiliteitscontrole aan).

De volledige speech van dr. Bohr kunt u vinden via de onderstaande link: http://www.online-pr.nl/docs/BOE_IAA.pdf

Over Bosch
De Bosch-Groep is een van de grootste, internationale producenten van autotechnologie, industriële technologie, consumentengoederen en bouwtechnologie. Ongeveer 251.000 werknemers behaalden in het boekjaar 2005 een omzet van 41,5 miljard euro. De huidige Bosch-Groep, die in 1886 door Robert Bosch (1861-1942) in Stuttgart werd opgericht als "werkplaats voor fijne mechanica en elektrotechnologie" omvat vandaag een productie-, verkoops- en klantendienstnetwerk met meer dan 280 dochtermaatschappijen en 12.000 Bosch Service bedrijven in meer dan 140 landen.

De Bosch-groep wordt in Nederland naast Robert Bosch B.V. vertegenwoordigd door Bosch Rexroth B.V., BBT Thermotechniek Nederland B.V., Skil Europe B.V., Bosch Security Systems B.V., Robert Bosch Verpakkingsmachines B.V., Van Doorne's Transmissie B.V., Bosch Communication Center B.V en Tevopharm B.V.. Willem Van Rijn B.V. is de vertegenwoordiger van huishoudelijke apparaten van Bosch in Nederland.



Ingezonden persbericht