Politieberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 25-09-2006

Vernielers aangehouden

HOUTEN- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden na baldadigheid. Omstreeks 02.55 uur zagen agenten twee mannen in de leeftijd van 19 en 24 jaar lopen over het Onderdoor. De mannen uit Houten schopten tegen lantaarnpalen aan en de agenten zagen dat de lampen uitgingen. Het duo werd aanhouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

LOPIK- Op zondagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Omstreeks 18.30 uur controleerde de politie een 52-jarige automobilist uit Gouda op de M.A. Reinaldaweg. Onderzoek wees uit dat de man teveel gedronken had en op het bureau blies hij 735 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Na vlucht toch gepakt

NIEUWEGEIN- Op maandagochtend werden twee personen aangehouden na een verdachte situatie. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat een autoalarm was afgegaan en dat er vervolgens een donkere bestelbus was weggereden. Agenten gingen ter plaatsen en troffen op de Batauweg de bus rijdend aan. De 17-jarige bestuurder uit Nieuwegein en gaf in eerste instantie een valse naam op. Toen de agenten de gegevens van zijn bijrijder, een 13-jarige meisje uit Spijkenisse, opvroegen ging de 17-jarige jongen er vandoor. Het meisje werd overgebracht naar het bureau. Na onderzoek kon ook de jongen worden achterhaald en werd ook ingesloten.

Serie inbraken in schuren

VIANEN - In Vianen vonden de afgelopen maanden diverse inbraken in schuren plaats. De inbraken spitsen zich met name toe in de wijk Amaliastein, maar de laatste week nu ook in de wijk Monnikhof. De inbraken vinden veelal plaats in de avond en nacht. De sloten van de toegangsdeuren van de schuren worden geforceerd. Uit de schuren werden voornamelijk fietsen werden gestolen. De politie wil in samenwerking met de bewoners het aantal inbraken terugdringen en de verdachten oppakken.

Extra toezicht

De politie houdt verscherpt toezicht en surveilleert extra in uw wijk. Dit gebeurt opvallend, maar ook onopvallend. Hierdoor neemt de kans om verdachten op heterdaad aan te kunnen houden toe. Daarnaast vraagt de politie de bewoners alert en waakzaam te zijn.

Bel 112

Als u omstandigheden ziet, die afwijken van het normale patroon, dan kan er sprake zijn van een verdachte situatie. Neem direct via het alarmnummer 112 kontakt op met de politie. Let op het signalement van verdachte personen en op ken-merken van eventuele vervoermiddelen: merk, type, kleur en het kenteken. Uw informatie kan cruciaal zijn voor de

opsporing en aanhouding van verdachte(n).

Inbraakpreventie

De inbreker(s) kwam de schuren binnen door in veel gevallen de cilinder van het slot te breken omdat deze buiten het deurbeslag uitstak of nadat het deurbeslag werd verwijderd/omgebogen. Door goedgekeurd veiligheidsbeslag aan te (laten)brengen neemt de kans op het afbeken van de cilinder aanzienlijk af. Het veiligheidsbeslag dient minimaal te zijn voorzien van 1 SKG *. Op www.politiekeurmerk.nl vindt u meer informatie omtrent inbraakpreventie en adressen van Politie Keurmerk-erkende bedrijven in de regio Utrecht. Deze bedrijven geven u adviezen dan wel helpen met het beter beveiligen van uw schuren en woning.